Színes Ötletek

a kézügyes blog

Horgolás pólófonalból

Sok helyen találkozhattok a pólófonallal és a belőle megvalósított tárgyakkal -itt a blogon is-, ha valamilyen újrahasznosítós-varrós-fonós ötletet olvastok. A mai posztomban részletesen összegyűjtöttem mindent, amit erről a nem is oly bonyolult, ám annál érdekesebb technikáról tudni kell. Mindent megtudhattok arról, hogyan lehet újrahasznosított textíliákból praktikus lakáscikkeket és izgalmas kiegészítőket készíteni.

picmonkey_collage3.jpg

Pólófonal készítése

Pólófonalat gyakorlatilag bármilyen anyagból készíthetünk. Az újrafelhasználás egyik legnagyszerűbb módja, ha régi ruhákat, lepedőket csíkozunk fel e célra. A nem rugalmas textíliák leginkább kitömött tárgyak alapanyagként ismertek, a pamutdzsörzé a sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, nem véletlenül a legkedveltebb, selyemből pedig elegáns divatcikkek készíthetők. 

A különböző újrahasznosítandó anyagokból hosszabb, egybefüggő, vagy rövidebb, összekapcsolt fonalakat is készíthetünk. Egy-egy nagyobb méretű anyagot egyszerűbb és gyorsabb is egybefüggő szálnak kiszabni, ha viszont szeretnénk a színeket és a különböző anyagtípusokat váltogatni egy modellen belül, akkor érdemesebb összekapcsolt szálat készíteni. 

Egybefüggő szál:

271ead00d0db88634e4d3c1e5a30e5f7.jpg

h_post_159536_import_6421447bbb5fa9a8.jpg

Összekapcsolt szál:

h_post_159536_import_6728618c20da654a.jpg

További részletes leírást és képeket ebben a posztomban találtok: Hogyan készül a pólófonal?

Az elkészült fonalat igen sok módon felhasználhatjuk  egyszerűbb mintákhoz akár minimális horgolásismerettel is. Egy nagy méretű horgolótűre mindenképpen szükség lesz!

Akár hulahoppkarikát is bevethettek:

h_post_159535_import_4cc22d0ace520f7e.png

Részletes leírás ebben a posztomban: Hulahoppkarikás szőnyeg, pólófonalas ötletek

Ebben a posztomban (Szőnyegkészítés régi pólóból házilag) pedig egy nagyon különleges darab leírását találjátok meg. Íme:

h_post_159318_import_16bd8aa742481b0e.jpg

 

A következő blogbejegyzésben szintén rengeteg ötletet találtok szőnyegkészítéshez.

Szőnyegek pólófonalból

10.jpg

 

A Pólók újrahasznosítva című bejegyzésemben rengeteg divatcikk és egyszerűbb tárgy elkészítéséhez találtok ötleteket.

img_55d1af2969ce7.jpeg

 

Ez pedig a kedvenc rongyszőnyegem mintája, nektek is bejön?

Horgolt szőnyeg pólóból

109.JPG

További ötletek:

7_3.jpg

1_7.jpg

2_7.jpg

3_7.jpg

4_4.jpg

5_5.jpg

6_3.jpg

Forrás: pinterest

Ajánlott irodalom

Ebben a pompázatos kötetben 25 modell leírását találjátok meg, amelyeket további remek ötleteket adnak az újrahasznosított textilekből készült izgalmas kiegészítők és praktikus tárgyak elkészítésére. A könyv részletesen bemutatja a pólófonal-készítés módszereit, lépéseit, a horgolásban használatos alapszemeket és pálcákat, a mintaolvasást, a tűválasztás szempontjait, színválasztást és a befejezés és száleldolgozás technikáit is.

Megrendelhető 20% kedvezménnyel a Színes Ötletek webáruházból.

polofonal.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5212773950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása