Színes Ötletek

a kézügyes blog

Kreatív játékok a szünidőre

Szülőként pontosan tudom, hogy a szünidő alatt bizony nem kis kihívás pár órára lekötni gyermekeinket. Hiszen a nyár nem mindig a csobbanásról, strandolásról és a pihenésről szól. Mi sok időt töltünk itthon is a szünet alatt, s amíg ez az idő nekünk felnőtteknek sokszor a munkáról, a ház körüli tevékenységekről, és a háztartásról szól, a gyermekek hajlamosan unatkozni, órákig tabletezni vagy éppen nyúzni a szüleiket valamilyen tevékenység vagy kaland kapcsán. Ezt az időt valamilyen kreatív tevékenységgel is kitölthetjük, erre  mutatok most néhány klassz ötletet nektek!

picmonkey_image.jpg

A házi készítésű gyurma mindig beválik, többféle változat körül mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetszőt. Receptgyűjteményemet itt találjátok.

1_6.jpg

Mókás és gyümölcsös, mindez legyezőként! Mindenki elkészítheti a kedvencét!

10_2.jpg

 

Kagyló- és csigahéjakból rettentő jópofa figurákat készíthetünk.

2_6.jpg

 

Pörgettyű saját kezűleg. Az élmény garantált, kicsit technikásabb is a manapság olyan divatos fidget spinnernél.

6_2.jpg

Mini akvárium a megunt figurákból. A különféle -nálunk csak egyszer használatos- kinder tojásos és mekis figurák épp jók erre a célra.

5_4.jpg

 

Bábszínház, fakanálból, spatulából (jégkrémes pálcikából) is elkészíthető.

4_3.jpg

Egy pici kedvesség. A kavicsfestés egyszerűbb változata a feliratozás. Ezt megtehetjük kedves, szívhez szóló kis üzenetek formájában is, hisz mindenkinek jár egy csipet boldogság. 

3_6.jpg

 

Ékszerek természetes alapanyagokból. Friss levekből, préselt virágokból, magokból és termésekből is dolgozhatunk.

8_2.jpg

 

Nálunk ez a tuti sláger az idén. Először a hittantáborban találkoztunk vele még a nyár elején, azóta futószalagon gyártjuk.

9_2.jpg

A tűzokádó sárkány! Háztartási papírtörlő gurigájából, színes papírból, krepp-papírból és néhány pomponból állítható össze.

7_2.jpg

 

Különféle ragacsok. Ezekkel régóta szemezünk, bár nem próbáltuk még ki. Az alapanyaglistákat tanulmányozva picit bizonytalan vagyok, főleg az Elmer's ragasztó kapcsán, mert ez itthon kevéssé beszerezhető. Aki próbálta, vagy alternatív alapanyagokkal helyettesítette, ne tartsa magában, kommenteljen ide a tapasztalatokról, nagyon kíváncsi vagyok.

33ca4d998a048e21207c046bba4af7cb.jpg

66df87527e80a2c590dc472e537f4c1f.jpg

 

A másik nagy nagy kedvencünk, ha nektek is adott egy nagyobb betonfelület, mindenképpen próbáljátok ki, garantált szórakozás.

cd7c3138ca0bff50a00175313eecf872.jpg

További vegyes ötletek, a gyűjtőoldalakra kattintva részletesebben is megnézhetitek:

11_1.jpg

12_2.jpg

13_1.jpg

Forrás: pinterest

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2012691521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása