Színes Ötletek

a kézügyes blog

Dézsakertek

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A dézsakert azoknak is megoldást kínál, akik nem rendelkeznek nagy kerttel, hiszen teraszon, előtérben, folyóson, lépcsőn, erkélyen is kialakítható, mozgatható,így télen könnyen védett helyre szállítható. Sokféle dísz- és hasznos kultúra is kialakítható, legyen szó színpompás virágoskertről, örökzöldekről vagy kisebb konyha- ill. fűszerkertről. Dézsakerthez ízléstől függően választhatunk mediterrán hangulatot idéző cserépedényt, rusztikus, klasszikus falusi témához faedényt/hordót,  az ódon kerthangulat szerelmesei pedig bármilyen használaton kívüli bádogedényt, régi talicskát is bevethetnek. A mai bejegyzésemben én a faedényekre fókuszálok, ezekből hoztam nektek egy szép nagy csokorral.

 

picmonkey_collage6.jpg

 

Ha ti is faedénybe szeretnétek ültetni, néhány fontos dolgot érdemes betartani, hogy sokáig gyönyörködhessetek benne. Előnyei, hogy teljesen természetes hatású, akár házilag is elkészíthető, könnyű (így a mozgatása is egyszerű), viszont könnyen elrohadhat, így nagyon fontos, hogy használat előtt az edények belsejét (ízlés szerint természetesen a külsejét is) páccal vagy olajjal kell kezelni.

 

20.jpg

24.jpg

29.jpg

30.jpg

25.jpg

31.jpg

26.jpg

32.jpg

35.jpg

36.jpg

37.jpg

21.jpg

27.jpg

33.jpg

22.jpg

28.jpg

34.jpg

23.jpg

1.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

9.jpg

15.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

17.jpg

16.jpg

18.jpg

6.jpg

7.jpg

19.jpg

2.jpg

8.jpg

 

Forrás: pinterest

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7912452793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2017.05.02. 14:16:04

A szüleim szeretnék a kertüket szebbé varázsolni, már amennyire ebben az időben lehetséges. Nagyon megtetszett ez a megoldás, ezt mindenképp ajánlani fogom nekik. Sajnos, én emeletes házban lakom és ott nem tudok ilyen praktikákat kipróbálni. Viszont van erkélyem, és a mi nap találtam egy cikket is, ahol ugyanilyen remek ötletek vannak. Akit esetleg érdekel, annak ezt a cikket tudom ajánlani. lakberinfo.hu/kert/kerti-novenyek/2013-06-05-greenbo-design-dijas-muanyag-viragcserep/

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása