Színes Ötletek

a kézügyes blog

Az év 100 legjobb pillanata 2016/4

Ilyenkor év végén/elején sok blogger ír összegzést, visszatekintő bejegyzést. Ti is szeretitek visszaolvasni a legérdekesebb írásokat, és bevallom, én is nagyon szeretem átrágni magam az elmúlt éven. Sokat tanulok belőle, és nagyon nagy ihletet is ad a folytatáshoz (ami a végtelenül hosszú és depis januárban bizony el is kel). Meg egyébként is méltó lezárása egy átdolgozott évnek, így áttekinthetem az elmúlt esztendőt, nálam így kerülnek helyükre a dolgok. Csapjunk is bele!

 

Az utolsó részben év végi hajrá legjobb pillanatait mutatom meg nektek.

 

1. Őszi almakoszorúk

 

Sokféle őszi ötletet mutattam már nektek az idén, mára ropogós, almás ötleteket hoztam.

 

 

2. Gesztenyekoszorúk

 

 A jól ismert vidám figurák mellett ajtódíszként, koszorúként is pompázatosan mutat.

 

 

3. Virágcsokrok falevélből

 

Az őszi színkavalkádban nem győzök gyönyörködni a meseszép, tarkabarka falevelekben. Alkalmi dekorációkhoz kitűnő, természetes alapanyag, akár virágcsokrot is köthetünk belőlük. Nézzétek csak!

 

 

4. Melengető őszi fényözön

 

Egyre hűvösebbek az őszi napok, estére (sőt, nekem már a nap bármelyik szakaszában) jól esik egy forró teával a gyertyafény mellé kucorodni. A gyertyákat persze őszi stílusú köntösbe is öltöztethetjük.

 

 

5. Tökös ajtódíszek

 

Az első tökös egyvelegemben ajtódíszeket és koszorúkat gyűjtöttem csokorba.

 

 

6. Világító töklámpások

 

Töklámpást természetesen tökből is lehet faragni, ma azonban egy egész más, ugyanakkor látványos technikát mutatok be nektek lámpáskészítéshez. Főszerepben az egyik kedvenc újragondolható alapanyagom, a befőttesüveg!

 

 

7. Szellemes falatok

 

 

 

Ha terveztek valamilyen összejövetelt halloweenre, akkor most kifejezetten nektek szól ez a poszt, ha pedig nem, akkor alkalom nélkül is ki lehet próbálni ezeket a recepteket, a gyermekeknél garantált a siker, de a felnőttek arcára is simán mosolyt csaló ötletek következnek.

 


 

8. 100 legjobb tökfaragós ötlet

 

Aki rendszeres olvasóm, az tudja már jól, hogy a tökfaragós ötleteket évről évre alaposan körüljárom, és igen sokféle ötletet gyűjtök nektek össze. Elérkeztünk az idei válogatáshoz, amelyben egyből 100 tuti ötletet válogattam össze nektek. Az utolsó 25 ötlet következik, a korábbiakat ittitt és itt találjátok.

 

 

9. Ünnepi ajtódíszek gyűjteménye

 

Én minden évben az ajtódísz és az adventi koszorú elkészítésével kezdem a dekorálást, úgyhogy itt az online felületen is ezt a gyakorlatot követjük.

 

10. Adventi koszorúk saját kezűleg

 

Idén is elérkeztünk az év legizgalmasabb, alkotótevékenységben talán a legtermékenyebb, várakozással és csillogással teli időszakához. 

 

 

11. Karácsonyi dekorációk befőttesüvegből

 

Ez a minden háztartásban megtalálható alapanyag rendkívül sokoldalúan felhasználható, festhető, díszíthető, vázaként, tárolóként, mécsestartóként is igazán mutatós.

 

 

12. Ünnepváró díszek parafa dugóból

 

Nem is hinnétek, mennyi látványos és egyedi dísztárgy készíthető ebből a hétköznapi alapanyagból, figyeljetek csak:

 

 

13. Adventi koszorúk 2.

 

Idén már bemutattam nektek az éves adventi koszorús gyűjteményemet, de azóta is jobbnál jobb ötletekbe botlok böngészés közben. Mivel láthatóan a legnépszerűbb adventi témakörről van szó, készítettem nektek egy második válogatást is.

 

 

14. Csináljunk grincsfát!

 

Grincsfa, manósipka vagy manófa bárhogyan is nevezzük, az ünnepi időszak egyik legbohókásabb, kurkorodó végű dekorációjáról van szó. Ezt az örökzöldekből álló stilizált karácsonyfát akár mi magunk elkészíthetjük otthon, mutatom is, hogyan!

 

 

15. Minifák karácsonyra

 

Én már tavaly is teljesen odavoltam a különféle kisebb minifákrért, amelyeket ablakdíszként, asztaldíszként vagy éppen bármilyen lakásdekorációs elemként használhatunk. 

 

 

16.Illatozó díszek narancshéjból

 

Az ünnepi készülődés számomra elképzelhetetlen üde narancs-, fűszeres fahéj és persze az elengedhetetlen fenyő/tobozillat nélkül. Mindezeket a fantasztikus alapanyagokat mind-mind felhasználhatjuk dekoráláshoz is. 

 

17. Hangulatos mécsestartók az ünnep fényeihez

 

Az ünnep hangulatos fényeit csodálhatjuk saját készítésű, egyedi mécsestartóinkon át, erre mutatok ma szebbnél szebb ötleteket nektek!

 

 

18. A legtündéribb karácsonyi manók

 

Én első pillantásra beleszerettem ezekbe a tüneményes kis manócskákba. Nézzük is gyorsan, hogyan készíthetjük el!

 

 

19. Mikulásváró díszek

 

Nagyszakállú ötletek!

 

 

20. Ünnepi ablakdíszek

 

Az ablakok dekorálásával elképesztően hatásos ünnepi pompát varázsolhatunk az otthonunkba, hiszen egy-egy látványos ablakdísz tökéletessé teszi a karácsonyi hangulatot. 

 

 

21. Csináld magad: palást a karácsonyfa alá

 

A gyönyörűen fedíszített karácsonyfa ünnepi fényét tovább emeli egy elegáns palást. 

 

 

22. Hópehelyfüzérek papírból

 

Nagyon szeretem a papíros ötleteket, főleg így az ünnepek táján. Annyi különleges dolgot készíthetünk ebből az egyszerű alapanyagból, nekem pedig sok-sok szép emléket is visszaidéz a papíros tevékenység. 

 

 

23. Bájos papírfenyők

 

A saját kezünk által létrehozott dolgoknak mindig van egy sajátos bája, ezért is szeretek annyira ilyesmivel foglalkozni.

 

 

24. Mesebeli mézeskalács házikók

 

Ma egy számomra nagyon inspiráló mézesbirodalomba kalauzollak el titeket.

 

 

25. Dekorációs tippek karácsonyi terítékekhez

 

A karácsonyi ünnepkör egyik nagyon fontos eleme maga az ünnepi menü (megtervezése, hogy az elkészítéséről már ne is beszéljünk) és ezzel együtt a hozzá tartozó teríték és asztaldekoráció megkomponálása. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9212354091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása