Kristálycsillár fillérekből

2016.09.30. 10:39 kreablogger

Bár kifejezetten taszítanak, otthonom nemélyik helyiségében a mai napig ufó-lámpa fantázianévre keresztelt burák gondoskodnak a világításról. Utálom, de akkoriban kompromisszumos megoldásnak megfeleltek. A praktikus barkácsötletekért, az értelmes újrahasznosításokért viszont rajongok, most pedig találtam is egy igazán zseniális ötletet elegáns csillár saját kezű megvalósítására. Nézzétek csak!

diy csináld magad csillár lámpabura

 

Tényleg elegáns, látványos megoldás, emellett saját fantáziánkra van bízva a végleges formája.

Adott egy ufó-lámpa ugyebár, nézzük csak, mire lesz még szükség.

A képen látható virágtartóra például. Nekem is van, szerintem, amikor divatba jött, sokan elcsábultunk egy-két darab erejéig, hiszen kecses formájú, csinos darab. Tapasztalaim szerint viszont nem túl praktikus, és a legigénytelenebb növények sem igazán érzik jól magukat benne. A kókuszrostbélésből kifolyik a víz, szétcsöpög mindenfelé, a növény gyökérzete mégsem jut elég vízhez. Nem is ragozom tovább, a lényeg, hogy idén már elő sem szedtem. Most azonban megkeresem!

diy csináld magad csillár lámpabura

Szükség lesz még festékre, gyöngyökre és a rögzítéshez megfelelő csavarokra.

Ízlés dolga, hogy milyen színt választunk, s bár a sprayfesték kényelmes, ám nem igazán gazdaságos megoldás. Helyettesíthetjük bármilyen akrilfestékkel, amelyek óriási színválasztékban (matt, fényes, metálos, gyöngyházas) elérhetők. 

A gyöngyök, ezekből bármilyen, ízlésünknek megfelelőt választhatunk. Nyilván a nagyobb méretű, csillogó darabokra lesz most szükség. Ne idegenkedjetek a műanyag gyöngyöktől sem, egészen szép kidolgozásban kínálják ezeket is. De persze a csillogó, metálbevonatú teklagyöngyök, csiszolt üveggyöngyök, Swarovski kristályok jutottak elsőre nekem is eszembe. Ez utóbbi tudom, hogy nem olcsó, én pl. néhány megunt láncomat fogom visszabontani a cél érdekében.

A gyöngyök felfűzéséhez színben passzoló, vékonyabb rézdrótot használjunk. A képen jól látszik maga a fűzéstechnika.

diy csináld magad csillár lámpabura

diy csináld magad csillár lámpabura

diy csináld magad csillár lámpabura

Jó ötlet a függesztéshez a képen látható horog, segítségével egyszerűen a meglévő burára rögzíthetjük a kis csillárunkat, nem kell külön fúrni, faragni.diy csináld magad csillár lámpabura

diy csináld magad csillár lámpabura

diy csináld magad csillár lámpaburaForrás: amandakatherine

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Szólj hozzá!

Címkék: csináld magad diy csillár lámpabura kristálycsillár

Dulux EasyCare: egyedülálló falfesték a makulátlan falakért

2016.09.29. 15:25 kreablogger

Egészen egyedülálló újdonság robbant be nem rég a hazai festékpiacra. A Dulux EasyCare különlegessége a vízlepergető, foltálló és tisztítható felület, amely megoldást jelent az időtálló, tartósan szép falak megőrzéséhez.

dulux

 

Azok a fránya foltok

Gondolom, nektek sem ismeretlen ismerősök -legyen szó konyháról, gyermekszobáról vagy épp az előszobáról- a különféle falra fröccsent foltok, pacák és barátaik... A Dulux legújabb termékcsaládját épp ez a fogyasztói igény hívta életre, hogy az eddigi ragyogó színárnyalatok hosszú ideig megőrizzék eredeti tisztaságukat. A Dulux EasyCare lehetővé teszi, hogy a falakról gyerekjáték legyen a kosz eltávolítása, miközben a színe többszöri takarítás után is élénk és ragyogó marad.

dulux

A technológia

A Dulux EasyCare víztaszító technológiájának köszönhetően ellenáll a folyékony szennyeződéseknek és megóvja a bevonatot attól, hogy bármit annyira magába szívjon, és hogy az foltot hagyjon. Így a folyékony szennyeződések apró gyöngyökbe rendeződve egyszerűen leperegnek a falról, amelyek ezután egy törlőkendővel vagy enyhén mosószeres szivaccsal könnyedén lemoshatók. A tisztítás során csak a kosz tűnik el, a festék marad.

dulux

Az igazi különlegesség

Az igazi újdonság pedig a matt felületben rejlik! Az eddig ismert mosható falfestékek fényes vagy selyemfényű felületet adnak, hiszen erről könnyebb eltávolítani a foltokat. Igen ám, de a felületi hibákat, egyenetlenségeket is jobban kihangsúlyozzák. Ezért is kedveljük olyannyira  matt falfestékeket. A Dulux EasyCare legnagyobb örömömre mindekttőt tudja: tisztítható matt felületet ad! Ami pedig a színárnyalatokat illeti, abszolút nem kell kompromisszumot kötnünk. A Dulux EasyCare 48 egyedi színárnyalatban elérhető, megtaláljátok a palettán a karakteresebb, hangsúlyos színeket ugyanúgy, mint a finomabb, lágyabb és semlegesebb árnyalatokat. A fantázianevek rögtön munkára sarkallják a magamfajta kreatív lelkületű felhasználót, legszívesebben most rögtön nekiállnék a legproblémásabb területeknek (ez nálunk az előszoba-étkezőt és természetesen a gyermekszobát jelenti), de egyelőre képtelen vagyok dönteni a gyönyörű barnás-szürkés árnyalatok sokaságában.

dulux

Tanácsok, praktikák

A Dulux EasyCare festékeivel könnyű dolgozni, de az alábbi 10 lépéssel jó, ha tisztában vagyunk.

1. Időzítés

Festéskor a hőmérséklet, akárcsak a felület hőmérséklete, +10 és 28 °C között, a relatív páratartalom 80% alatt legyen. Ha lehetséges, napfénynél fessünk. Ilyenkor nem vetődnek árnyékok a festendő felületre, melyek megnehezítik a festést és kihagyásokat is okozhatnak.

2. Szerszámigény

Anyagfelhordáshoz használjunk rövid szőrű (10–18 mm) Dulux hengert vagy szintetikus szálú ecsetet. Ne felejtsünk el beszerezni takarófóliát és maszkolószalagot sem.

3. Előkészítés

Érdemes időt és energiát fordítani erre a fázisra, hiszen csak a jól előkészített felületen lesz a festék jó minőségű és tartós. A falat legelőször alaposan meg kell tisztítani mindenféle szennyeződéstől, zsiradéktól, korábbi festékrétegtől.

4. Korrigálás

Az egyenetlen falfelületet dörzspapírral csiszolva tehetjük simává. A repedéseket vagy réseket glettel tölthetjük ki, de mindig hagyjunk elegendő időt ezek kiszáradására is.

5. Készen állunk?

Ha a fal tiszta, száraz, szilárd, por- és szennyeződésmentes, kezdődhet a festés.

6. Alapozás

Sose felejtsük el az alapozást. Az alapozó használata egyenletessé teszi a felületet, és meggátolja, hogy a festék beszívódjon a falba, így a drága festék használata gazdaságosabb.

7. Keverés

Használat előtt alaposan keverjük fel a festéket, de sose hígítsuk! Ha mestert hívunk, erre érdemes az ő figyelmét is felhívni.

8. Próbafestés

Végezzünk próbafestést! Derüljön ki élesben is, hogy mutat a szín a falon, illetve hogy alapos volt-e a fal festésre történő előkészítése.

9. Festés

Nagyon fontos, hogy mindig fent kezdjük a festést és lefelé haladjunk! Először egy keskeny ecsettel fessük egyenesen végig az éleket („snejdolás“), ezt követően a nedves él mentén haladva dolgozzunk tovább. A festéket 2 rétegben vigyük fel, a második réteg előtt várjunk 2-4 órát.

10. Legyünk türelmesek!

A felület a festék teljes száradása után kb. 28 nap elteltével válik hidrofóbbá, azaz moshatóvá.

Inspiráció

Ha már említettem, hogy nálunk a leginkább igénybevett (értsd: foltos, firkás, pacás) falfelületek a gyermekszobában vannak, mutatok néhány klassz ötletet is a kivitelezéshez:

dulux

dulux

dulux

dulux

dulux

dulux

dulux

Mindezekhez egy kis videós összefoglalót is mutatok:

Általános termékinformációk:

Dulux EasyCare olyan víztaszító tulajdonságú beltéri festék, melynek köszönhetően a falak éveken át ragyogó színűek és tiszták maradnak.

Mosható, így a falakról gyerekjáték a kosz eltávolítása.

Kiváló fedőképességű.

Lég- és páraáteresztő.

Kiadósság: max. 16 m2/l (egy réteg sima és megfelelően előkészített felületre).

48 színből választhatunk.

Itt használható: beltéri falak, plafonok, vakolatok, cement- és ásványfelületek, gipsz, gipszkarton, tapéta, papír.

Festékszaküzletekben, barkácsáruházakban országszerte kapható.

Kiszerelések: 2,5 l; 5 l

Szólj hozzá!

Címkék: dulux

Programajánló: workshopok a Kacskaringó Fonalfesztiválon

2016.09.29. 15:19 kreablogger

2016. október 8-9-e között újra megrendezésre kerül a Kacskaringó Fonalfesztivál, amelynek keretében sokféle izgalmas workshopon is részt vehettek.

programajánló workshop

Íme a részletes menetrend:

programajánló workshop

További részleteket az esemény oldalán ITT találtok. 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, én is ott leszek ám, ha ráértek, gyertek, fessetek velem kavicsokat!

programajánló workshop

programajánló workshop

programajánló workshop

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló workshop

Falevelezzünk!

2016.09.21. 13:13 kreablogger

Minden évben csodálattal szemlélem a természet őszi változásait, az aranyló falevelek hullását, a sápadt napsugarak utolsó szikráit, a kopogó vadgesztenyék játékát a járdán. Imádok belegázolni az illatozó, ropogós avarba, és csokorba gyűjteni a legszebb darabokat. Kislányommal szabad délutánjainkon pedig kiélhetjük kreativitásunkat, és színpompás őszi dekorációkat készítünk.

 

ősz

 

Szólj hozzá!

Címkék: ősz őszi dekorációk

Az ősz csodája

2016.09.21. 13:03 kreablogger

Az ősz néha nyirkos, sokszor vizes és szeles sőt, olykor bizony még hűvös is, egyvalamiben mégis verhetetlen. A színei mámorítóak, betelni velük lehetetlen. Szeretem a szunnyadásra térő természet változásait, a levelek suhogását, fonnyadozó szépségét, ahogy a csillanó dér megül rajtuk, ahogy szép lassan leveti nyári pompáját minden fa és bokor . Ihletet ad, inspirál, feltölt, átlendít egy-egy holtponton. Olykor muszáj megállni -még a kreatív kezeknek is-, és egyszerűen csak körülnézni a természetben, feltöltődni a sápadt napsugarakban, magunkba szívni az évszak összetéveszthetetlen illatát, és gyönyörködni minduntalan. Szívemnek kedves őszi képkockákból válogattam nektek.

 

Forrás: pinterest/leaves

Forrás: pinterest/autumn

 További őszi dekorációk ötleteket is találtok itt a blogon, kattintsatok IDE!

Gyulai Pál: Őszi délután

Oh mi kedves őszi napfény!

Jőj a kertbe, jőj velem

Kies ősszel, délutánként

A sétát úgy kedvelem.

 

Halld a hulló lomb sohajját,

Bús és mégis oly szelíd,

Nézd a napfény ragyogását,

Bágyadt, mégis melegít.

 

Halványul a kert viránya,

Mégis benne mennyi zöld;

Nyílik még egy-két virága,

S mily mosolygó arcot ölt.

 

Nem halljuk már a pacsirtát,

Mégis cseng-bong még a lég;

Meglebbenti a köd fátylát,

Mégis tiszta kék az ég.

 

Látszik, hallik az enyészet,

Mégis itt-ott mennyi báj!

Álmodozik a természet,

S elálmodja, ami fáj.

 

Ülj le, kedves, itt az aljban,

Hadd mélázzunk egy kicsit,

Ahol vígan szedtük hajdan

A tavasz virágait.

 

Elhanyatlik ifjúságunk,

Itt van őszünk nem soká,

Bár nem érzi boldogságunk,

Szívünk nem gondol reá.

 

Oh de eljő észrevétlen,

Loppal lépve, csendesen;

Már fehérlik egy-egy fürtem,

Tied is fog, kedvesem!

 

De ne búsulj: akkor is lesz

A virányon enyhe zöld,

Meg-megcsendül egy édes nesz,

Fel-felvidul ég s a föld.

 

Nyílik akkor is virágunk,

S a hervadó levelen

Ott ragyog meleg sugárunk,

Örök fényed, szerelem!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Szólj hozzá!

Ceruzatartó szívószálból

2016.09.20. 11:37 kreablogger

pritt ceruzatartó

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Ma ismét egy kicsit az iskolakezésre fókuszálunk, egy játékosan elkészíthető ceruzatartó erejéig.

pritt ceruzatartó

A projekthez, használt, de tisztára mosott szívószálakat is bátran felhasználhatunk!

Szükség lesz továbbá ollóra, vonalzóra, papírgurigára dekorgumira vagy vastag kartonra és ragasztóra.

pritt ceruzatartó

Az elkészítés igazán egyszerű. A vonalzó segítségével mérjük ki a négyzetek egyenlő oldalait, úgy hogy a papírgurigát épp körülöleljék, majd hajtsuk meg a szívószálat. A két véget szúrjuk egymásba.

pritt ceruzatartó

Használjuk különböző színeket, hiszen minél színesebb, annál látványosabb!

pritt ceruzatartó

A legalsó szívószálformát ragasszuk fel egy méretre vágott kartonra vagy dekorgumira.

pritt ceruzatartó

Ezután ragasszuk a helyére a gurigát, és jöhetnek a formák!

pritt ceruzatartó

pritt ceruzatartó

pritt ceruzatartó

pritt ceruzatartó

pritt ceruzatartó

Forrás: icreativeideas

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub !

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!

Szólj hozzá!

Címkék: ceruzatartó pritt

Óriási őszi leárazás webáruházunkban

2016.09.19. 10:22 kreablogger

A mai naptól óriási őszköntöntő akcióval kedveskedünk nektek webáruházunkban! A Színes Ötletek minden (!) kötetére 40 % kedvezményt adunk egészen 2016. szeptember 25-ig!

ajánló

Az akciós köteteket IDE kattintva nézhetitek meg, de siessetek, mert a készleteink gyorsan fogynak.

Az akció a Színes Ötletek sorozat köteteire 2016. szeptember 15-től  szeptember 25-ig, a készletek erejéig érvényes. 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló

Őszváró sünikék

2016.09.15. 12:28 kreablogger

Hűvösebbre fordult az idő, s bár a természet még viseli dús nyári ruháját, bizony itt kopogtat a küszöbön az ősz. Nekem ez a kedvenc évszakom, nem tudok betelni a színeivel, illatával, múló, fakuló szépségével. Egy picit már hangolódhatunk az őszi dekorációkra, és készíthetünk ilyen bájos kis tobozsünikéket.

 

ősz DIY csináld magad lakberendezés dekoráció sün Süni

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csináld magad ősz sün lakberendezés dekoráció DIY Süni

Színpompás őszi ajtódíszek

2016.09.15. 12:27 kreablogger

A színpompás ősz ezernyi árnyalatát csempészhetjük be az otthonunkba természetes alapanyagokból összeállított dekorációkkal. Egy kellemes séta (és gyűjtögetés) közben gyönyörködhetünk az ősz bámulatosan elegáns ruhatárában, este pedig egy forró kakaó mellett indulhat a barkácsolás.


ősz ajtódísz koszorú 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ősz koszorú ajtódísz

Színezd újra ékszertartók

2016.09.08. 13:45 kreablogger

Kissé régimódi konyhai kínálótálakat gondolt újra Jennifer Rizzo, a képen látható ékszertartók megalkotója. Zseniálisnak tartom a  végeredményt, legfőképp azért, mert eredeti funkciójukban az otthonom küszöbét sem léphették volna át ezek a kis tálkák, így viszont irigylésre méltó remekműveket látok.

ékszertartó festés akrilfesték ékszertartó festés akrilfesték

 

Tehát ha akad otthon valami hasonlótok, amit konyhaszekrény mélyén rejtegettek, gondoljátok bátran újra!

ékszertartó festés akrilfesték

Egy alapozóréteg mindenképpen szükséges, ezt egyszerű akrilalapozóval  (beszerezhető ITT) le is tudhatjátok, ezután pedig minden fantázia kérdése.

ékszertartó festés akrilfesték

Az alkotó esetünkben modern és egyszerű mintákat választott, ami igen merész húzás volt  pl. a paprika alakú kis tálkán, és mégis milyen lenyűgöző végeredményt produkált. Az akrilfestékek tökéletes választásnak bizonyulnak a további díszítőfestések során, bátran használjátok a különféle típusokat (matt, metálos, gyöngyházfényű).

ékszertartó festés akrilfesték

Maszkolószalag segítségével tökéletes vonalakat festhettek!

ékszertartó festés akrilfesték

ékszertartó festés akrilfesték

A finomabb vonalak is tökéletesen illeszkednek a formákhoz.

ékszertartó festés akrilfesték

ékszertartó festés akrilfesték

ékszertartó festés akrilfesték

ékszertartó festés akrilfesték

ékszertartó festés akrilfesték

Forrás: jennifer rizzo

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő ötletről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Szólj hozzá!

Címkék: festés ékszertartó akrilfesték

Gombaházikók süthető gyurmából

2016.09.08. 13:06 kreablogger

Süthető gyurmákkal már foglalkoztunk itt a blogon, készíthetünk belőle ékszereket, kulcstartókat, fityegőket, díszfigurákat, állatkákat is. Ma egy egészen új megközelítést mutatok nektek, ezek a bámulatosan helyes gombaházikók ajándékozási céllal készítve is csodásak, hiszen mindenki arcára mosolyt csalnak.

fimo süthető gyurma

 

 Elevenítsük fel gyorsan a süthető gyurmás ismereteinket. Ezek a gyurmák igen sokféle színben és típusban szerezhetők be. Mi a FIMO márkát ajánljuk megbízható minősége és hatalmas színválasztéka miatt. A színek keverhetők is egymással, is kezdetnek elegendő az alapszíneket beszerezni és azokat kombinálni. A gyurma elsőre talán picit keménynek tűnik, de a  kézmelegtől hamar formázhatóvá válik. Magát a formázást különféle formázóeszkökkel és kiszúróformákkal is megkönnythetjük. A sütés a sarkallatos pontja az egésznek. Nagyon fontos, hogy a gyártó által megadott adatokhoz igazodjunk, aztán persze a tapasztalat is nagyon sokat segít. Általában 110 °C-ot szoktak megadni, és 20-30 perc sütési időt. Ez az idő kisebb tárgyaknál kevesebb is lehet, sokszor 10 perc is elegendő. Ékszerek készítése esetén a fémalkatrészeket még a sütés előtt beleszúrhatjuk a gyurmába, nem lesz semmi bajuk. A sütés végeztével viszont ragasztóval erősítsük meg az illesztésnél. Csillámport, lakkot is használhatunk befejezésképp. 

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurmafimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

Forrás: creative ideas

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurmafimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurmafimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

fimo süthető gyurma

Forrás: pinterest

Webáruházunkban a FIMO (Soft, Kids, Effect-világító, Effect-metál, Effect-csillámos) gyurmákat, formázóeszközöket, kiszúrókat és lakkokat is találtok. Kattints IDE a teljes választék megtekintéséhez.

fimo süthető gyurma 

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő ötletről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Szólj hozzá!

Címkék: süthető gyurma fimo

Őszindító dekorációk

2016.09.05. 10:29 kreablogger

Ma reggelre már nem csak a naptár szerint, hanem az időjárás tekintetében is igazi őszi napra ébredtünk. A kedvenc évszakom ugyan, mégsem esett jól az esős hűvösség. A gumicsizma esőkabár kombót is tartogattam volna még egy darabig a szekrényben, de ha már így alakult, nem kesergek tovább, hanem újult erővel keresem az adott időszak szépségeit. Hiszen az ősz a bús esős szürkeség mellett melegséggel, színekkel teli ragyogó évszak, a mai inspiráló galériámban is épp ezt szeretném hangsúlyozni.

 

ősz lakásdekoráció

 

Szólj hozzá!

Címkék: ősz lakásdekoráció

Varázslatos tüll-labdák saját kezűleg 

2016.09.05. 10:24 kreablogger

A mai bejegyzésben egy hihetetlenül látványos, pofonegyszerűen elkészíthető dekorációt mutatok nektek, amely rendezvényeken, céges bulikon, esküvőkön, no meg persze baráti összejöveteleken és lakásdekorációként  is fantasztikus látványelem lehet!

lakásdekoráció tüll

 

Anyagok, hozzávaló eszközök:

  • Kartondoboz
  • Tüllszalag
  • Körsablon (pl egy lapostányér)
  • Olló, cérna

Elkészítés:

A műveletet láthatjátok az alábbi képsorokon is. A kartondobozból két azonos mérető körlapot vágunk ki, a közepükből pedig egy-egy kisebb kört vágunk ki. A kész korongokat egymásra illetsztjük, majd elkezdjük körbe-körbe tekerni a szalaggal. Egészen addig tekerjük, amíg még átfér a középsű lyukon a szalag, így lesz igazán dús a labdánk. Ezután a korong külső pereme mentén ollóval vágjuk át a tüllt. A kartonkorongok közé cérnát vagy szalagot helyezzünk, és szorosan kössük meg. Ezután eltávolíthatók a korongok, és kész is a tüll-ladbánk!

lakásdekoráció tüll

lakásdekoráció tüll

lakásdekoráció tüll

Forrás: Ideas para tu hogar

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő ötletről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Szólj hozzá!

Címkék: tüll lakásdekoráció

Programajánló: szeptemberben is vár a Pöttömkert

2016.09.01. 10:43 kreablogger

A gyermekek fellegvárává változik ismét a Budapest Park szeptember 4-én, ahol a csemeték Apacuka koncerten rophatják, készülhetnek az őszre egy szüreti mulatsággal, festhetnek, sőt ők maguk is „átváltozhatnak” arcfestészek segítségével. Mindemellett, játszik a Batyu Színház, lesz napindító jóga és tudományos kísérletek, egy igazi mentő autót is szemügyre vehet az aprónép, sőt tengerimalac simogató is lesz a szeptemberi Pöttömkertben.

 

A Pöttömkert minden alkalommal igazi program kavalkáddal igyekszik a lurkók kedvében járni. Az idei utolsó Pöttömkert sztárja minden bizonnyal az Apacuka zenekar lesz, akik 11-től veszik birtokba a színpadot, míg a program reggel 9-kor napindító jógával, majd Gáll Viki Ringató foglalkozásával indul. Ebéd után a Csodák Palotája kísérleti bemutatóján lehet ámulni, utána azonban a tudományok földjéről a mesék világába utazunk: a Batyu Színház előadja A szegény ember gazdagsága című darabot. Az izgalmak sorát a Gilda Max és a Rippel Akadémia mozgalmas bemutatója zárja majd – no de addig egészen 9-től 15 óráig még tucatnyi foglalkozáson játszhatnak, tanulhatnak és alkothatnak a gyerkőcök.

A Tapicskoló festőműhely különlegesen szép színekkel várja a kis Picassokat, míg az ArtPaintnél testfestésre és csillámtetoválásért lehet jelentkezni, a Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Tagozata pedig arcfestéssel és kézműves foglalkozásokkal készül. Emellett lesz óriás társas, fejtörők, ügyességi játékok, a Gipszkorszaknál ki lehet próbálni milyen a gipszfestés és alkotás, a Csodák Palotája interaktív játékokkal pallérozza az elméket, lesznek Piatnik játékok és a MIZO Bajnokképző és kóstoló is tárt karokkal várja a gyerekeket. Aki bírja még energiával, bevetheti magát a Scooby játszóházba és a mini ugrálók közé, a nagyobbak ugrálhatnak trambulinon, de körberoboghatják a Parkot tanulóbiciklivel és kismotorokkal is, sőt, lovagoltatás is lesz. Korábban a tűzoltóautó már elsöprő sikert aratott a Pöttömkertben, most egy mentő autó lesz bemászható és felfedezhető. Az őszre készülve a kicsik most belekóstolhatnak egy igazi szüreti mulatságba is, mustkészítéssel, a természetbarátok Az erdő ajándéka csapatával ismerhetik meg a zöld lombok titkait. A mentő autó népszerűségével valószínűleg a tengerimalacok kelnek majd „harcra” a gyerekek kegyeiért, a Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület jóvoltából ugyanis a gyerkőcök testközelből is megismerkedhetnek a tengerimalacokkal.

Csatlakozás az eseményhez ITT

Szólj hozzá!

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."
(Kurt Cobain)
Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter

Hirdetés

bpp_pottomkert_szeptember_300x250px_gifbanner.gif

Közösség

Hirdetés

 

 

Elismerések

Címkék

ablakdísz (9) advent (37) adventi koszorú (12) adventi naptár (6) ajándék (15) ajándékcsomagolás (5) ajándékdoboz (5) ajándékkészítés (9) ajándékötletek (6) ajánló (5) ajtódísz (35) akrilfesték (12) álarc (18) album (5) antikolás (9) anyák napja (16) asztaldísz (8) bútorfestés (17) ceruzatartó (5) coats (8) csináld magad (373) csomózás (20) decoupage (12) dekoráció (204) díszítés (51) divat (12) DIY (83) diy (306) ékszer (41) ékszergyurma (5) ékszerkészítés (44) erkély (5) falevél (9) falfestés (10) farsang (35) festés (48) filcanyag (10) flitter (6) fonal (6) fonás (15) furdancs (8) gesztenye (5) girland (7) gyertya (14) gyertyaöntés (7) gyöngy (26) gyöngyékszer (8) gyöngyfűzés (40) gyurma (5) hajtogatás (25) halloween (44) házigyurma (5) hellókarácsony (13) henkel (11) hímes tojás (5) hóember (6) hópehely (6) horgolás (50) húsvét (77) inspiráció (8) iskolakezdés (6) játék (14) jelmez (11) kabala (6) karácsony (145) karácsonyfa (10) karácsonyfadísz (22) karkötő (27) kartondoboz (7) kavics (12) kavicsfestés (15) képeslap (9) képkeret (9) kert (72) kertészkedés (12) kézimunka (42) könyvajánló (34) kosár (9) kosárfonás (16) koszorú (36) koszorúkészítés (5) kötés (54) kötésminta (5) láda (6) lakásdekoráció (72) lakásdísz (9) lakberendezés (41) lámpa (9) lámpabura (8) lámpás (14) levendula (7) makramé (13) maszk (14) mécses (7) mécsestartó (14) mézeskalács (6) mikulás (5) mintaív (8) mozaik (17) mozaikozás (13) nyaklánc (12) nyár (21) nyereményjáték (23) origami (15) ősz (88) pályázat (22) papír (62) papírdísz (36) papírfonás (16) papírfüzér (6) papírjáték (6) papírvirág (18) parafa dugó (7) párna (7) pentart (52) PET-palack (6) peyote (9) plüssfigura (6) pólófonal (5) polymer clay (6) pritt (106) pritt pályázat (8) programajánló (32) quilling (8) ragasztás (15) raklap (14) raklap-bútor (5) recept (6) recycle (88) sablon (11) scrapbook (5) süthető gyurma (12) szabás (6) szabásminta (8) szabás varrás (9) szalvéta (5) szalvétatechnika (15) szemmaszk (5) szőnyeg (8) tárolás (5) tavasz (51) tél (16) télapó (5) tojás (9) tojásfestés (20) tojástartó (10) tök (15) tökdekoráció (5) tökdíszítés (5) tökfaragás (22) töklámpás (9) tündérkert (6) újrahasznosítás (160) ültetés (8) üvegfestés (10) Valentin-nap (8) valentin nap (10) varrás (31) váza (5) velencei (6) vendégposzt (11) virág (10) virágtartó (11) zokni (5) Címkefelhő

Hirdetés

Szeretjük

furdancs-logo.png

kapanyellogo.png

designed by

BekeDesign