Színes Ötletek

a kézügyes blog

Hobbibeton dekorációk
Hobbibeton dekorációk

 A hobbibeton, mint kreatív alapanyag, nem új keletű, néhány éve robbant be a szaküzletek polcaira. Meglehetősen egyszerű vele dolgozni (tulajdonképpen csak vízzel kell elkeverni, a sablon kiválasztására és előkészítésére kell csak némi időt szánni), nekem pedig kifejezetten tetszik az az egyszerű, letisztult megjelenés és ipari jelleg, amit a lakberendezésben képvisel.

hobbibeton beton betonöntés lakberendezés

 

...

Újdonságok a Cser Kiadónál
Újdonságok a Cser Kiadónál

A múlt héten három új kötet került a Cser Kiadó könyvespolcára, s mivel mindhárom érdekes lehet a számunkra, örömmel adok hírt róluk itt a blogon.

Papírtányér-figurák

A Színes Ötletek könyvsorozat legújabb tagja az ifjabb generációt, az ügyeskezű szülőket és nem utolsó sorban a pedagógusokat célozza meg. A kötetben bemutatott modellek már óvodás kortól is elkészíthetők, egyszerű, minden háztartásban fellelhető alapanyagokból ...

Programajánló: Hennafestő workshop az Alkotóműhelyben
Programajánló: Hennafestő workshop az Alkotóműhelyben

Jövő héten kedden, azaz 2016. augusztus 30-án 17 órakor HENNAFESTŐ workshop lesz a Színes Ötletek Alkotóműhelyben Tószegi Judit vezetésével.


A részvétel ezúttal is ingyenes, az anyagköltség 500 Ft, ez tartalmaz hennát és egy darab sablont. Mindenki hozzon magával egy csészét, egy kiskanalat, és amennyiben tud, 0-s ecsetet, de ez utóbbival mi is készülünk.
17 órától 18.30-ig a program így alakul majd:

Ismerkedés a hennafestéssel - ...

Ifjú horgászoknak: mozgó halacska papírból
Ifjú horgászoknak: mozgó halacska papírból

Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben halacskát készítünk, horgászatra fel!

papírhal

 

Az elkészítéshez a következő alapanyagokra lesz szükség:

  • színes papír
  • olló
  • ragasztóstift
  • filctoll

Az elkészítés menetét az alábbi videón nézhetitek meg:

papírhal

...

Állatfigurák papírpohárból
Állatfigurák papírpohárból

Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mára egyszerű alapanyagokból látványos figurákat készítünk.

 

A figurákhoz használhatunk papírból illetve műanyagból készült eldobható poharakat is. Ha eleve színesek akkor már csak dekorálni kell, a fehér színűeket filctollal is ...

Befőtdekorálás gyermekkézzel
Befőtdekorálás gyermekkézzel

Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A befőzési szezon közepén nem csak a konyhában segédkezhetnek gyermekeink, hanem egészen egyedi "befőtteket" is készíthetnek kreativitásuk kiteljesítésével.

mintaív papírjáték

 

A befőttekhez üres mintaüvegeket és címkéket  INNEN tölthettek le. Tartalommal pedig ...

Szivárványszínű papírpáva - ingyenes mintaívvel
Szivárványszínű papírpáva - ingyenes mintaívvel

Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai alkalommal látványos papírpávát készítünk, amelyet tetszés szerint színezhetnek gyermekeink.

papírjáték

 

A pávához ingyenesen letölthető mintaívet ITT találjátok. A kivágott motívumot egyszerűen összeállíthatjátok, ame egy kis videós segítség ...

Programajánló: kötött, gyöngyös ékszer készítése a Színes Ötletek Alkotóműhelyben
Programajánló: kötött, gyöngyös ékszer készítése a Színes Ötletek Alkotóműhelyben

Augusztusra még egy remek foglalkozásra van néhány szabad helyünk,  ismét találkozhattok Voit Ágival egy  gyöngyös, kötős foglalkozás keretében. 

KÖTÖTT, GYÖNGYÖS ÉKSZER KÉSZÍTÉSE VOIT ÁGIVAL
2016. augusztus 23. 17 óra
Jelentkezés (ez alapján tudjátok a helyeteket lefoglalni):  https://goo.gl/forms/ ls211YLNP6SmIGye2

Csatlakozás a Facebookon az eseményhez (opcionális):  ITT

Várunk szeretettel!

Sulikezdés: egyedi füzetborítók saját kezűleg
Sulikezdés: egyedi füzetborítók saját kezűleg

Ezen a héten egy új minisorozatot indítok itt a blogon, amelynek keretében kreatív, sulikezdéssel kapcsolatos ötleteket mutatok nektek. Így biztosan könnyebben ráhangolódunk a ránk és főleg a gyermekeinkre váró új feladatokra.

iskolakezdés füzetborító

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a  Színes Ötletek Facebook-közösségéhe z , hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a   Pinteresten  is!

Sulikezdés: csináld magad kiegészítők
Sulikezdés: csináld magad kiegészítők

A mai sulikezdős videóban 10 mókás, a szeptemberi nehéz kezdeteket felvidító apró kiegészítő elkészítését nézhetitek meg. Remélem, találtok kedvetekre valót köztük! 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a  Színes Ötletek Facebook-közösségéhe z , hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a   Pinteresten  is!

Készítsünk fogtündért!
Készítsünk fogtündért!

Akinek van óvodáskorú gyermeke, az előbb-utóbb szembesül a fogváltás nehézségeivel és örömeivel. Egy igazi, személyes fogtündér viszont biztosan megszépíteni majd az első fogacskák elvesztésének bánatát. 

filcanyag fogtündér kabala szabás_varrás

Némi filcanyag, minimális varrástudás és egy hosszú, borongós délután szükséges az elkészítéshez. Díszíthetjük gombokkal, fodrokkal, csipkével, hímzéssel. Készülhet kisebb kabala vagy nagyobb plüssfigura vagy akár kispárna is, hisz ...

Programajánló: Kötött ékszer készítése 
Programajánló: Kötött ékszer készítése 

Még van néhány szabad helyünk a soron következő Színes Ötletek Alkotóműhelyben szervezett foglalkozásunkra, amelynek keretében egy teljesen egyedi gyöngyös ékszert köthettek Voit Ági vezetésével. 

Időpont: augusztus 9. 17h

Helyszín: Barka Fonal, Budapest, Fehérvári út 28.

Jelentkezés:   http://goo.gl/forms/ qRFqfpdW6iOrvJhu1

 Fontos, hogy a KÖTÉS ALAPJAINAK ISMERETE SZÜKSÉGES a részvételhez. Az anyagköltség 500 ft lesz, a ...

Programajánló: fessünk együtt kavicsot!
Programajánló: fessünk együtt kavicsot!

Ahogy arról korábban már hírt adtam nektek, elindult a Színes Ötletek Alkotóműhely , sok-sok izgalmas, kreatív programmal. Az első műhelyfoglalkozás teltházzal (!) le is futott ( ITT megnézhetitek a képeket), és a következő programokra is szűkös a szabad helyek száma. Közben, ahogy ígértük, folyamatosan bővül a kínálat, a jövő héten velem is találkozhattok egy vidám, nyári kavicsfestős foglalkozáson.

workshop alkotóműhely barka kavicsfestés

A foglalkozáson ingyenes a részvétel, ...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása