Színes Ötletek

a kézügyes blog

Szemet gyönyörködtető alkotások kavicsból
Szemet gyönyörködtető alkotások kavicsból

A kavicsfestős ötletek egyszerűsége és látványossága igencsak vonzó, a magunkfajta kreatív szemléletű emberek lelkében rögtön kitárja az alkotókedv kapuit. A kavicsokat persze nem csak festeni lehet, hanem mintha csak kirakós kockák lennének, nekiállhatunk vidám kompozíciók megalkotásának is. A mai inspiráló galériám erről fog szólni, fogadjátok szeretettel.

kavics kavicsfestés nyár kavicsművészet

 

...

Csomózzunk szőnyeget!
Csomózzunk szőnyeget!

Kisebb méretű (pl. fürdőszobába való) szőnyeget készíthetünk régi pólók, törölközők újrafelhasználásával egy nagyon egyszerű technikával. 

szőnyegkészítés subázás szőnyeg csomózás DIY csináld magad

Szükséges anyagok:

Régi pamutpólók, törölközők stb.

Subázó alap

Horgolótű

A textilt vékonyan csíkozzátok fel, majd vágjátok egyforma hosszú darabokra. A hossz attól függ, hogy mekkora szálakat akartok a szőnyegbe, de azért ne legyen túl hosszú, mert úgy nehezen szárad majd, és ...

Kedvenc formabontó kertjeim
Kedvenc formabontó kertjeim

Az elmúlt években megszokhattátok már, hogy a tavaszi és nyári időszakban sokféle kertszépítős kreatív ötletet bemutatok itt a blog felületén. A mai alkalom különleges, mert egy olyan gyűjteményt állítottam össze, amelyben az én kedvenceim mellett az elmúlt évek legsikeresebb, kis költségvetésű ötletei is helyet kaptak.

 

nyár kert kertészkedés újrahasznosítás

 

 

...

Megújult a Színes Ötletek webáruház
Megújult a Színes Ötletek webáruház

Talán már ti is észrevettétek, hogy utóbbi időben nagy változások zajlottak webáruházunk színfalai mögött. Elérkezett végre a nagy nap, amit én is annyira vártam! Ugyanis a legnagyobb örömmel jelenthetem be, hogy megnyitott a kívül és belül is megújult webáruházunk !

 

Ezt a napot persze hosszú hónapok kitartó munkája előzte meg, hiszen mind a külső dizájn, mind az áruválaszték és mind a felhasználói élmények terén teljesen ...

A legjobb szüneidei kézműves ötletek
A legjobb szüneidei kézműves ötletek

A gyerekek egész évben a nyarat várják, nekünk szülőknek azonban nem egyszerű ezeket a heteket megszervezni, aztán pedig tartalmas, szórakoztató programokkal megtölteni. Nemrégiben arra a megtisztelő feladatra kért fel a Decolady csapata , hogy gyűjtsem csokorba a nálam már bizonyított szünidei kézműves ötleteket. 

A tevékenységek gyermekeink számára kreatív élményekben gazdag kikapcsolódást kínálnak, és bizony ránk is vidám feltöltődés vár, ...

Megelevenedő mesevilág a júliusi Pöttömkertben
Megelevenedő mesevilág a júliusi Pöttömkertben

Július 3-án Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park az esti koncertek mellett ismét a csöppségek birodalmává változik. A Pöttömkert újfent számos, az apróságok és a szülők számára egyaránt szórakoztató játékkal és bemutatóval várja a látogatókat, a havonta megújuló programban ezúttal például lovaglást, gipszszobrászkodást, csillámtetoválást, Eszter-lánc mesezenekart és vizes népi játékokat is találhatunk – mindezt ...

Jégkrémes aszfaltkréta saját kezűleg
Jégkrémes aszfaltkréta saját kezűleg

Egy kihagyhatatlan nyári, szünidei ötletet tartogattam mára. Aszfaltkréta saját kezűleg, de nem ám akármilyen! Mintha hűsítő jégkrémek lennének, ugye?

aszfaltkréta csináld magad

 

Elképzelhető, hogy páran legyintenek, hiszen az aszfaltkréta bárhol, olcsón beszerezhető mulatság, minek házilag vesződni vele? Hát kérem, szerintem, kihagyhatatlan móka együtt keverni-kavarni, új színeket létrehozni, valami  nagyszerűt alkotni közösen a gyermekeinkkel. 

aszfaltkréta csináld magad

...

Inspiráló ötletek kertszépítéshez
Inspiráló ötletek kertszépítéshez

A mai bejegyzésben olyan kertszépítő ötleteket gyűjtöttem csokorba, amelyek látványa vagy épp csak egy kis részlete megragadott, elindított bennem valamit. Virágpompa, kedves kis részletek, tökéletesre komponált terek, vagy pont a kusza, buja bájos szegletek, elég sokféle látvány kedves a szívemnek,inspirálódjatok velem ma is.

 

 

 

 

 

 

 

Container garden

 

Ive seen these frames at home depot. I want to do it so bad!

 

container gardening - buckets of succulents

 

Great container garden plants? Succulents!

 

Raised Bed Ideas

 

DIY Garden Tower Pictures, Photos, and Images for Facebook, Tumblr, Pinterest, and Twitter

 

Raised Beds inside fence...love the look of this!!! And the Dogs would stay out of the flowers when they are running!

 

some great ideas for the backyard!

 

Terasse

 

love the rustic look

 

28 Container Gardens for Spring: Day 27

...

Készítsünk mesekertet!
Készítsünk mesekertet!

Ahogy közeleg az utolsó (első - nézőpont kérdése) betű a VAKÁCIÓ feliraton, egyre nagyobb fejtörést okoz nekem is a ránk váró szabadidő hasznos eltöltése. Gyűjtöm az ötleteket, keresem a tartalmas, kreatív programokat, feladatokat, játékokat. Ma is egy szuper ötletet hoztam, a következő hétvégi pizsipartin el is készítjük a lányokkal!

 

vakáció szünidő kert tündérkert mesekert

 

...

Levendula-szerelem
Levendula-szerelem

Szeretem a levendulát. Az illatát, a színét, a hangulatot, amit áraszt, ahogy betölti a  provence-i tájat, ahogy kényezteti az érzékeimet, szeretem mindenestül. Velem tartotok most egy levendulás körutazásra? Gondolatébresztő, színes és szinte szagos-ízletes képek, minden ami levendula, minden, amiért szeretem.

dekoráció inspiráció levendula

Levendula tájak

A végeláthatatlan lila csíkok itt-ott rusztikus vidéki épületekkel főként dél-európai térségeket juttatnak eszünkbe, ...

Csináld magad: Papírroló
Csináld magad: Papírroló

Mára egy nagyon látványos ötletet tartogatok, megmutatom, hogy készíthető különleges papírroló tapétából. Kisebb ablakokra, hétvégi házba, de verandára, erkélyre is nagyon praktikus megoldás!

roló árnyékoló papírroló sötétítő csináld magad DIY

roló árnyékoló papírroló sötétítő csináld magad DIY

Anyagok:

  • Tapéta (vagy valamilyen strapabíró, fényáteresztő papír)
  • Zsinór
  • Olló, vonalzó
  • Lyukasztó (akár mintalyukasztó is vagy ár is)
  • Zsinórfék
  • Talpétavágó/sniccer
  • Papírragasztó, esetleg kétoldalas ragasztószalag

roló árnyékoló papírroló sötétítő csináld magad DIY

...

Hangulatos fények úszógyertyákkal
Hangulatos fények úszógyertyákkal

Úszógyertyákkal igazán különleges hangulatot teremthetünk nyáresti borozgatáshoz, kerti bulikhoz, összejövetelekhez, grillpartikhoz. Használjuk ki a balzsamos nyári éjszakákat, élvezzük a hangulatos, vibráló, sejtelmes fényeket.

gyertya gyertyaöntés úszógyertya

 

A gyertyákat akár magunk is elkészíthetjük, hiszen nem különösebben bonyolult. Év közben érdemes a megmaradt csonkokat gyűjteni, hiszen ezeket felolvasztva magunk is önthetünk gyertyákat. Úszógyertyákhoz ...

Pufifesték házilag
Pufifesték házilag

Biztosan sokan ismeritek a hőre domborodó 3D-s festékeket, talán használtátok is valamelyiket. A lányom például rajong érte, két másodperc alatt kivégez egy tubust. Találtam egy bombajó, és szuper egyszerű receptet a házilagos elkészítéshez, amelyet már le is teszteltem gyorsan, és jelentem, tökéletesen működik. Gyertek kotyvasszatok velem, délután ovi/suli után lehet is pingálni! Pedagógusok, óvónénik figyelmébe is szeretettel ajánlom, hiszen fillérekből ...

Kavicsdíszek nyári hangulatban
Kavicsdíszek nyári hangulatban

Imádom a kavicsokat! Nyáron pedig különösen, hiszen ilyenkor jó eséllyel sokan jutunk természetes vizek közelébe, ahol hamar eluralkodik rajtam a gyűjtőszenvedély. Vízpart, hegyi túra, kavicsok, kövek sok helyütt akadnak, és én mindenhonnan hozok párat emlékbe, ahová eljutok. Dekorációs célra persze barkácsáruházakban is vásárolhatunk néhány zacskónyit, mert hangulatos díszek fontos kellékei. Mutatom is, mire gondolok:

 

kavics kavicsfestés kavicsdísz

 

 

...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása