Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mozaikvarázslat a kertben
Mozaikvarázslat a kertben

A mozaikozást mindig is nagyon szerettem, szívemhez igen közelálló tevékenység szemet gyönyörködtető végeredménnyel. A mai posztban azt szeretném megmutatni, hogy néhány mozaikkockából is varázslatosan szép alkotásokat készíthetünk.

 

DIY csináld magad kert mozaik

 

Az alap ezekben az esetekben néhány nagyobb kő vagy kavics, amelyekre határozott rétegben vigyünk fel fugát, majd nyomkodjuk bele a kívánt minta szerint mozaikot, gyöngyöt, üvegkavicsot. Száradás után nedves ...

Ötletek régi varrógépállványból
Ötletek régi varrógépállványból

Divatját éli a régi, nosztalgikus hangulatú tárgyak újraélesztése a lakberendezésben. Néhány jól megválaszott darab tökéletes kiegészítője lehet egy modernebb formavilágú otthonnak is, a vidékies, a rusztikus és a mediterrán otthonokban is egyaránt méltó helyre lelnek ezek a tárgyak. A varrógépállványok tökéletes példák erre, egy kis okossággal pedig funkciót kaphatnak, nézzétek csak:

varrógépállvány lakberendezés

Ha passzol a környezetéhez, megtarthatjuk az eredti színét, ...

Függeszthető virágtartók a teraszra
Függeszthető virágtartók a teraszra

Ma egy egyszerű, kedves, olcsó és szerethető ötletet mutatok nektek. Saját kezűleg készíthető, függeszthető virágtartót készítünk.

DIY újrahasznosítás csináld magad virágtartó

Szükséges anyagok

  1. Kiürült PET-palack
  2. Maradék textil
  3. Ragasztópisztoly
  4. Sniccer, olló
  5. Díszítéshez szalagok, zsinórok
  6. Dekupázsragasztó
  7. Irodai lyukasztó

Elkészítés

  1. A műanyag palackot sniccerrel vágjuk méretre.
  2. Kenjük át a teljes felületét dekupázsragasztóval, majd simítsuk rá a ...
A Föld napja - ünnepeljünk együtt kreatívan!
A Föld napja - ünnepeljünk együtt kreatívan!

Föld napja pritt csináld magadA Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik.  Április 22-e a Föld napja. Ez alkalomból különféle eseményeket szerveznek világszerte, felhívva a figyelmet a Föld természeti környezetének a megóvására. 

...

Csupa kreatív ötlet faalapanyagból
Csupa kreatív ötlet faalapanyagból

Fából vaskarikát? Ha nem is pont azt, de számtalan kreatív szemléletű, újragondolt, olykor meglepő használati tárgyat mutatok nektek, s közös bennük, hogy mind-mind fából vannak.

fa lakberendezés DIY csináld magad

 

Sámli

Csupán egy átlagos kis sámli, na de milyen bevállalós színben! És a vintage koptatás teszi igazán különlegessé, egyedivé.

fa lakberendezés DIY csináld magad

Szőnyeg lécekből

Néhány megmaradt lécből szuper "szőnyeget", cipőalátétet állíthatunk össze.  Tetszés ...

20 csodálatos papírvirág
20 csodálatos papírvirág

DIY csináld magad papír papírvirág virágkészítés anyák napjaPapírvirágokat sokféle alkalomra készíthetünk, ajándékba, szülinapra, jeles napok okán (pl. anyák napja), ballagásra, és persze egyszerűen csak a saját örömünkre. Csokorba köthetjük, beltéri dekorációként is használhatjuk, vagy akár hajdísz is lehet belőlük. A közeljövőben ünnepelhetjük az édesanyákat, és a ballagási meghívók is célba érnek lassan, tehát alkalom ígérkezik bőséggel, válogassatok hát az ötletekből.

...

Kerti ücsörgők és asztalkák raklapból
Kerti ücsörgők és asztalkák raklapból

A raklapok - legyen szó használt vagy új darabokról - felhasználása a lakberendezésben napjainkban nagy divat, én magam is rajongója vagyok ezeknek a bútoroknak, az efféle újrahasznosításnak, újragondolásnak. Egyrészt, mert olcsó (újak 2500 Ft körül, használt 1700 Ft körül, selejt 500 Ft-tól), mégis rendkívül jól variálható, másrészt nagyon sok minden megvalósítható belőlük otthon, saját kezűleg is. Bátran lehet kísérletezni, bútorálmokat ...

Csináld magad: Ötletes jelölők a veteményesbe
Csináld magad: Ötletes jelölők a veteményesbe

Talán nem én vagyok az egyetlen, aki a hétvégén szakít egy kis időt a kertészkedésre is. Nekik (is) szól ez a mai bejegyzés. Nézzük, hogyan készíthetünk egy kis kreativitással vidám, ötletes jelölőket a kertbe.

1. Festett kövek

csináld_magad diy kert

 

Ehhez csupán néhány nagyobb kavicsra lesz szükség. Akrilfestékkel pillanatok alatt be lehet festeni, a türelmesebbek természetesen az elvetett növényeket is rápingálhatják. Ugyanez szalvétatechnikával is ...

Kreatív kiskertek erkélyre, teraszra
Kreatív kiskertek erkélyre, teraszra

A mai bejegyzésben erkélyekhez gyűjtöttem kiskertes és kiülős ötleteket. Mert a kert, akármennyire picike is, öröm, és egész kis helyeken is megvalósítható! Futónövényeket még egy kisebb falfelületre is futtathatunk!

erkély kert terasz

Színesre festett virágcserepekkel fokozhatjuk a hatást, virágok vagy fűszernövények is kerülhetnek beléjük!

erkély kert terasz

Természetes hatás kaviccsal!

erkély kert terasz

Még egy ötlet növények futtatásához!

erkély kert terasz

erkély kert terasz

Ahol picit nagyobb a hely, ...

Papírfonás: ovális alap készítése
Papírfonás: ovális alap készítése

A papírfonás örök téma nálunk, igyekszem rendszeresen friss ötletekkel előrukkolni, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Igazán sokféle témát körüljártunk már, most az ovális alap fonása következik.

...
Káprázatos alkotások drótból
Káprázatos alkotások drótból

A napokban több, szemet gyönyörködtető, drótból hajlított alkotás fotójába is belefutottam böngészés közben. Tényleg elképesztő a látvány, engem pedig csodálattal tölt el, hogy miként kel életre, hogyan alakul ilyen kifejező, eleven alkotássá ezt a számomra kifejezetten rideg, merev, barátságtalan anyag. Gyertek velem egy kis tárlatra ebbe az egészen különleges, fémesen is barátságos világba!

drót dróthajlítás wire art

 

drót dróthajlítás wire art

drót dróthajlítás wire art

drót dróthajlítás wire art

drót dróthajlítás wire art

drót dróthajlítás wire art

drót dróthajlítás wire art

Forrás: innen

...
Programajánló: OTTHONDesign kiállítás
Programajánló: OTTHONDesign kiállítás

Az OTTHONDesign kiállítás évek óta stabil része a hazai legnagyobb otthonteremtési kiállítási csokornak. A CONSTRUMA, RENEO és CONSTRUMAKert alkotta csokor, az OTTHONDesign-nal együtt széles kínálattal várja a látogatókat április 6-10. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban: a lakásvásárlástól az építkezésen át a kerttervezésig mindent megtalál az érdeklődő.

construma otthondesign programajánló

 

Az OTTHONDesign kiállítás felöleli az otthonteremtés teljes ...

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása