Színes Ötletek

a kézügyes blog

Megelevenedő mesevilág a júliusi Pöttömkertben

Július 3-án Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park az esti koncertek mellett ismét a csöppségek birodalmává változik. A Pöttömkert újfent számos, az apróságok és a szülők számára egyaránt szórakoztató játékkal és bemutatóval várja a látogatókat, a havonta megújuló programban ezúttal például lovaglást, gipszszobrászkodást, csillámtetoválást, Eszter-lánc mesezenekart és vizes népi játékokat is találhatunk – mindezt ingyen.

programajánló

 

Idén immár a harmadik hétvégén vehetik birtokba a porontyok a Budapest Parkot, ahol kreatív, ügyességi és parti játékok valamint a megelevenedő mesék világa várja őket. Az esemény a már megszokott napindító jógával veszi kezdetét, melyet Gáll Viki Ringató foglalkozása követ. A délelőtti buli hangulata az Eszter-lánc zenekar vidámsággal, tánccal és meglepetésekkel teli koncertjével hág a tetőfokára, az önfeledt szórakozás garantált. A nagy mókázás után a Csodák Palotája kísérleti bemutatóival ejti ámulatba a kicsiket és nagyokat egyaránt, melyet a Batyu Színház Mesemalac című elődása követ. A három kismalac és a farkas című népmese két testvér, Lili és Lali törtével kezdődik, akik felszöknek a Nagyi padlására. A régi, poros tárgyak életre kelnek játékuktól. Párna, esernyő, bőrönd, fűrész mind-mind segítségükre lesz a mese alakulásában, akárcsak a bátrabb szülők és a gyerekek! A folytatásban az erdő réme, a gaz farkas, (Lompos Lajos) malachúsra feni a fogát, de a három testvér (Malac Marci, Malac Berci és a legkisebb Barnabás) együttes erővel, no meg egy kis furfanggal legyőzik a gonoszt.

Az apróságokat számos egész napon át tartó program is várja. Gipszkorszak standjánál a gyerekek például számos különböző formájú, témájú és méretű gipszfigura közül választhatnak, amelyeket önállóan kifesthetnek, az elkészült műveket pedig haza is vihetik magukkal, a Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Tagozata pedig arcfestéssel és kézműves foglalkozással várja a kicsiket. A legkisebbeket vidám ügyességi és parti játékokkal várják a Piatnik asztalainál. Buborékok, színes poharak és kártyák segítségével fejleszthetik észrevétlenül megfigyelőképességüket, gyorsaságukat, a kézügyességüket, a nagyobbakat logikai játékokat próbálhatnak ki, aminek egyszerű szabályai egy perc alatt elsajátíthatók. Az ArtPaint művészei kézre, lábra, vállra, festik meg a csöppségek álmainak csillámtetoválását. Mozgásra egyébként ezúttal is rengeteg lehetőség lesz – a motorok, tanulóbiciklik, a mini gyerekugrálók és a játszóház, a Gilda Max bemutató és a Mini Disco mellett ezúttal a Budapest Főnix Kendo Klub érkezik, akiknél megismerhető  lesz a KENDO harcművészet filozófiája, felszerelései és szabályai. A sok mozgás utáni felfrissülést vizes népi játékok és vetélkedők biztosítják. A közlekedési járművek szerelmeseit pedig  ismét a májuban kitőrő sikert arató kukásautó várja, melyet ezúttal is belülről is meg lehet majd csodálni.  A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. interaktív játékokkal, az ügyességi feladatokkal várja azokat a gyerekeket, akik ismereteiket a szelektív hulladékgyűjtés mikéntjéről bővíteni szeretnék: totót tölthetnek ki, fejtörőket, rejtvényeket oldhatnak meg, rajzolhatnak, színezhetnek, puzzle-képeket rakhatnak ki, vagy éppen a szelektív memóriajátékkal tehetik próbára magukat. Mindezek mellett a hozzájuk látogatók „rendet tehetnek” a sátrunknál azzal, hogy a minta-hulladékokat a megfelelő színű mini szelektív kukákban helyezik el.  Egyszer volt hol nem volt, kerekerdő közepén, fönn a Hármashatár-hegy tetején volt egy gyönyörű szép tisztás és azon állt egy csodálatos erdei iskola. Onnan indulnak a gyerekek kalandos erdei felfedező útjai..." A Pöttömkertbe varázsolja a természet rejtélyeit és csodáit az erdoajandeka.hu csapata

További információk:
https://www.facebook.com/events/1212249298817711/

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7912354327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása