Színes Ötletek

a kézügyes blog

Hangszerkavalkád a júniusi Mizo-Pöttömkerten

Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye ismét koncertek sorát kínálja a nyár folyamán, azonban nem csak a felnőttek, de az apróságok számára is nyújt szórakozást. Június 5-én, idén második alkalommal lesz Mizo-Pöttömkert a Parkban, ahol a kreatív kézműves foglalkozásoktól, a gyerekjógán át a gipszszobrászkodásig számtalan program várja a csöppségeket.

programajánló

 

Egész nyáron át izgalmas programokkal, mesékkel, trambulinnal és állatsimogatóval, kézműves foglalkozással és megannyi más tartalmas családi- és gyerekprogrammal készül a Budapest Park az apróságok és szüleik szórakoztatására. Az eseményáradat a már ismert napindító jógával kezdődik, ami után Gáll Viki Ringató foglalkozásával lehet tovább hangolódni a az Óbudai Danubia Zenekar megannyi izgalmat ígérő koncertjére.

Mennyiféle hangszer csücsül egy nagyzenekarban, és mindegyik egészen mást csinál… Hogyan lesz ebből összhang, és miben különböznek egymástól a hangszerek? Melyik tud csiripelni és melyiknek „acélosan brutál” a hangja? Melyik nagytestű hangszer rejt érzékeny szívű játékost, és mire való egyáltalán a karmester? Erre a sok kérdésre ad szórakoztató választ az Óbudai Danubia Zenekar koncertje, ahol Benjamin Britten gyerekeknek szánt variációsorozatán keresztül, rímekbe szedve mutatja be a házigazda, Hámori Máté a zenekar hangszereit és műhelytitkait. Ráadásul még egy szerencsés hallgató karmesterként is kipróbálhatja magát a zenekar előtt!

Bár az izgalom már-már fokozhatatlannak tűnik, a Csodák Palotája kísérletek bemutatója biztosan számtalan varázslatos meglepetéssel ejti majd ámulatba a kicsiket és szüleiket egyaránt.

A sok izgalom után jól esik a pihenés, mi más is lehetne jó kísérője mint egy igazi meseszínház. A Trambulin Színház – A hetedik Pötty című előadásában a tücsök még sosem kapott köszönetet, hogy szépen hegedül. Elérkezett a nagy pillanat, végre az ő megünneplésére készül a rovarsereg. Az örömet megzavarja, hogy Katica elvesztette a hetedik pöttyét, s így nem tud megfelelően ünnepelni. Mindenki a megoldást keresi, de nem találja… Ebben a mesében  gyerekek is részt vesznek a játékban, táncban, énekben, és segítségükkel jóra fordul, aminek arra kell fordulnia.

A „nagyszínpados” programok mellett számos egész napos foglalkozás várja a látogatókat. A Piatnik asztalainál például a lelkes gyerkőcök a kreatív játékok segítségével próbára tehetik megfigyelőképességüket, gyorsaságukat,  kézügyességüket, sőt akár az orrukkal is építhetnek tornyot. A Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Tagozatának fiataljaival pedig indul az arcfestés és játék, határtalanul. A Parkban azt is kipróbálhatják kicsik és nagyok, hogyan mutat rajtuk egy festett tetkó: az ArtPaint művészei megfestik álmaik csillámtetoválását, legyen szó unikornisról vagy focilabdáról. A Pöttömkertben az állatbarátok is megtalálják számításukat: az őshonos állatsimogató mellett ezen a hétvégén ismét lesz lehetőség lovaglásra.

Mozgékony lurkók egész nap nyűhetik a csak rájuk váró tanulóbicikliket, kismotorokat, trambulinokat, de akár a Mini discoban is csöröghetnek egy jót. A nap egyik legnépszerűbb látványossága pedig minden bizonnyal az Oldtimer Tűzoltóautó lesz, amivel ha minden igaz, locsolni is lehet majd.

A Pöttömkertet a gyermekek és a felnőttek egyaránt ingyen látogatják.

https://www.facebook.com/events/1200769819963116

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2112354353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása