Színes Ötletek

a kézügyes blog

Kreatív megoldások gyermekszobai tároláshoz

pritt gyermekszoba tárolás rendszerezés

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal kissé rendhagyó posztot hoztunk nektek, ezúttal nem a gyermekeknek szállítunk megvalósításra váró kreatív ötletet, hanem inkább az anyukáknak, apukáknak szeretnénk  kedveskedni.

 

A gyermekszoba (és persze főképp a rendrakás) bizony sarkalatos pontja az életünknek. Persze a legtöbb gyermek tudja a kötelességét, és elpakol, de sokszor elkel a segítség is. Ma olyan kreatív és praktikus megoldásokat hoztunk nektek, amelyek nem csupán látványosak, és szemet gyönyörködtetők, hanem nagy segítséget nyújtanak a rendszerezésben és a gyors rendrakásban is.

Nálunk például a legtöbbször (némi unszolásra) elpakol a lányom, de sokszor azt sem tudja, mit hová rakott, csak gyorsan letudja a kötelező rendrakást. Aztán jön a keresgélés, hogy hol az az nagyon fontos legókocka, és kész az újabb káosz. Jó példával, rendszerezéssel, áttekinthetőséggel, logikus ötletekkel persze mindez áthidalható. 

Sok, sok nagyméretű kosár, műanyag tároló, feliratozott doboz, és máris sokkal könnyebb a helyzet. Az ABC tábla pedig egyfelől remek dekorelem, másfelől pedig a kisiskolásoknak számára hasznos és motiváló tárgy is.

pritt gyermekszoba tárolás rendszerezés

Az önálló öltözködéssel (és főleg a döntéshozatallal) talán már nektek is meggyűlt a bajotok. Ezek a napok szerint feliratozott fiókok nagyszerűek, hétvégét közösen lehet belepakolni a kiválasztott ruhácskákat. 

pritt gyermekszoba tárolás rendszerezés

Ha ezt túlzásnak tartjátok, vagy egyszerűen nem tudjátok kivitelezni, egy nagyobb méretű fiókban is kialakíthattok hasonló rendszert.

Áttekinthetőség. Az esti mese során velünk rengetegszer előfordult, hogy természetesen pont az a mesekönyv volt a polc legeldugottabb helyén, amelyet aznap szeretett volna hallani. Egy vékonyabb, füzetszerű mesekönyvet pedig nem is mindig ismerünk fel a gerincéről. Ha van helyetek egy ilyen polc kialakításához, érdemes hát elgondolkodni a megvalósításon, hiszen a sok szép, áttekinthetően elrendezett, szem előtt lévő könyvet biztosan szívesebben fogja önállóan is lapozgatni a gyermek, és hamar megszereti az olvasást.

pritt gyermekszoba tárolás rendszerezés

Sok-sok, nagy méretű, mindent elnyelő tároló kis helyen, helytakarékosan elrendezve az ágy alatt. Klassz.

pritt gyermekszoba tárolás rendszerezés 

Szintén remek helytakarékos megoldás az ülőkébe "rejtett" tároló.

pritt gyermekszoba tárolás rendszerezés

A színes ceruzákat és egyéb apróságokat pedig biztosan szívesebben pakolja el a gyermek ilyen vidám, játékos tárolókba. Ráadásul így könnyebb is megjegyezni, minek hol a helye. 

pritt gyermekszoba tárolás rendszerezés

Egy szekrényben az elektronika. Aranyos, és hasznos megoldás, ha a gyermeknek saját tévéje van. Remekül berendezhetjük egy szekrénybe a tévét, mesefilmeket, játékkonzolt, és a kell, akár kulcsra is zárhatjuk.

 pritt gyermekszoba tárolás rendszerezés

Zsebes tároló az ágy szélén, ahol elfér minden alváshoz nélkülözhetetlen apróság.

pritt gyermekszoba tárolás rendszerezés

Minden egy helyen az alkotótevékenységhez ezen a gurulós állványon. 

pritt gyermekszoba tárolás rendszerezés

Forrás és további ötletek: fabartdiy

Kellemes időtöltést kíván a Pritt!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5912354493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása