Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csipkemintás rózsa horgolása
Csipkemintás rózsa horgolása

Egy nagyon látványos horgolásmintát hoztam mára az egyszerűbb fajtából. Sokan kerestetek mostanában horgolt virágmintát a blogon, így máris hozom az inspirációt az alkotáshoz!

Egy másik színváltozat:

További részletfotókért kattintsatok a képekre!

Az ötletet Ninuska oldalán találtam.

Sok-sok horgolós ötletet találtok még itt a blogon is, kattintsatok ide !

Pony érdekességek – kötést, horgolást segítő kiegészítők
Pony érdekességek – kötést, horgolást segítő kiegészítők

A nagy múltú Pony cég kínálata régóta ismert a magyar kézimunkázók körében. Közkedveltek a teflonbevonatú kötő- és horgolótűik, amelyek széles választékban kaphatók a Barkában is.

 

Bevallom, kellemes meglepetés ért a Pony bambusz kötőtűinek kipróbálása közben. Régebben sok különböző gyártmányú, bambusz anyagú kör- és zokni/harisnya kötőtűt próbáltam már ki, egyik hegye tompa és nagyon kerek volt, a másikhoz tapadt a fonal, és most ...

Szívecskés girland
Szívecskés girland

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Ez a tényleg bájos szívecskés füzér nem csupán Valentin-nap alkalmából aktuális, hiszen összejövetelek, szülinapi bulik jellegzetes kellékéül is szolgálhat!

...

Kép szerelemmel feltöltve
Kép szerelemmel feltöltve

Valentin-napi meglepinek is felérő, szerelmet hirdető, LOVE feliratos festős projektet hoztam nektek most egyenesen Orsitól, a BorsaBox portájáról, aminek elkészítése szó szerint gyerekjáték, hiszen nem is maga a bloggerina, hanem a két tüneményes kisgyermeke alkotta.

Azt imádom ebben a szeretetet, szerelmet hirdető kis képecskében, hogy teljesen kötetlenül, szabadon szárnyalva született meg, koncepció nélkül. Épp ez adja meg azt  a kedves bájt neki, ...

Kössünk tű nélkül a karunkon - videóval!
Kössünk tű nélkül a karunkon - videóval!

Tű nélkül kötni? Lehetséges? Hát persze, hogy igen! Nézzétek csak!

Már körábban is mutattam nektek hasonló ötletet , erre pedig most bukkantam, úgyhogy mutatom is rögtön, hiszen mostanában sokan érdeklődtetek e technika felől. Szemléletes, követhető:

Forrás: handimania

Fonalajánló az elkészítéshez:

Polaris kb. 3 gombóc 1 szálasan ( INNEN beszerezhető)

Eskimo kb. 4 gombóc 2 szálasan  ( INNEN beszerezhető)

Andes kb. 2 gombóc 2 szálasan  ( ...

Kerti pad ágykeretből
Kerti pad ágykeretből

Pár héttel ezelőtt mutattam nektek egy gyönyörű bútorátalakítást, amelyben két régi székből készült egy pad . Ez is hasonlóképpen szemet gyönyörködtető ötlet, tökéletes példa arra, hogy miért is ne mondjuk le feltétlenül régi bútorainkról.

Ez a bútor persze klasszikusn ágykeretként is gyönyörű, de sokszor hozhatja úgy az élet, hogy bármilyen szép is egy bútor, egyszerűen fölösleges, nincs elég hely, ám a szívünknek kedves tárgytól mégsem ...

Teásdobozból díszdobozka
Teásdobozból díszdobozka

A téli időszakban általában több teát fogyasztunk, és ezzel együtt gyorsabban ürülnek ki a teásdobozok is. Vannak nagyon jól záródó darabok is, ezeket ne dobjuk ki, inkább hasznosítsuk újra!

Pl. egy Pickwickes doboz tökéletes erre a célra, mert nagyon jól záródik! Nézzük, mire lesz még szükségünk:


Alapanyagok:

- Akril alapozó vagy fehér akrilfesték

- Akrilfestékek (tört fehér, puncs, púder, bézs)

- Gélpaszta vagy struktúrpaszta

- ...

Könyvajánló kézműveseknek, bloggereknek, webáruház-tulajdonosoknak
Könyvajánló kézműveseknek, bloggereknek, webáruház-tulajdonosoknak

Megjelent egy olyan fotóskönyv, amelyben pont azokra a kérdésekre kaphattok választ, ami egy kézműves alkotót érdekelhet. A szerző maga is kézműves, vagy de fotózást is tanult, ezért tapasztalatból tudja, milyen hibákat követnek el a kezdők, ezeket hogyan lehet elkerülni, hogyan lehet otthon összeállítani fénysátrat, fénydobozt, állványt, végtelenített hátteret...

termekfot2_nyitokep_blog.jpg

Mivel az, hogy "kézműves", elég tág fogalom, külön fejezetekben olvashatunk arról, ...

Könyvajánló: Fakanálfigurák
Könyvajánló: Fakanálfigurák

Fakanalakból nem csupán a sokak által ismert fakanálbábok készíthetők el, ezen kívűl számos területen bevethetők. Ehhez mutatok most néhány igazán kreatív ötletet. Szomorkás téli estéken remek elfoglaltság egy-egy ilyen ötlet megvalósítása.

Egy ilyen virágcserépbe szúrható kedves katicadísz ajándékkísérőként is jól mutat, de persze saját örömünkre is elkészíthető, opcionálisan barmilyen szívünknek kedves kis figurából.

Egy-egy színes ...

Last minute farsangi ötletek
Last minute farsangi ötletek

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A nagy érdeklődésre való tekintettel még egy farsangi összeállítással jelentezünk, fogadjátok szeretettel!

Elsőként indítsunk mindjárt bűbájos angyalszárnyakkal. Ez a szárny egy drótos vállfából készült a lehető legegyszerűbb módon.

Forrás: ...

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása