Színes Ötletek

a kézügyes blog

Fair Isle – a színek játéka
Fair Isle – a színek játéka

Fair Isle egy különleges mesesziget, gyönyörű színes kötött mintáival elvarázsol. Ebben a borongós, hűvös téli időben nagyon jól esik egy puhán melengető pulóver, kardigán, sál, sapka, kézmelegítő vagy kesztyű. Ezeket némi gyakorlás után mind elkészíthetjük mi magunk is.

Egy igazi hiánypótló könyvet ajánlok ma, a Cser Kiadó 200 színes Fair Isle kötésminta című könyvét.

A könyv egyértelmű magyarázataival mindenki elsajátíthatja ...

A sokoldalú legyezőhajtás
A sokoldalú legyezőhajtás

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai bejegyzésünkben a mindenki által jól ismert legyezőhajtás sokoldalúságát mutatjuk be. Nézzétek csak, mennyi mindenre használható!

Készülhet belőle legyező, ez ugye mindenki számára egyértelmű. Régi facsipesz vagy spatula segítségével pedig ...

Kézzel festett családfák és egyéb szépségek
Kézzel festett családfák és egyéb szépségek

Két évvel ezelőtt már készítettem nektek egy összeállítást falra festett családfákról. Az ötlet fantasztikus, az alapja, hogy a jelenkori és a régi családi fotókat, képeket egy falra festett fán rendezzük el igényeink, ízlésünk szerint. 

A családfa kutatása önmagában is szórakoztató időtöltés, hiszen különleges élmény visszapillantani azokba a régmúlt időkbe, amelyekben mi még nem éltünk, és így felmenőink történetét kicsit máris ...

Gyönyörű pad két régi székből
Gyönyörű pad két régi székből

Most találtam ezt a gyönyörűséget, nem is tudok ellenállni, meg kell osztanom veletek is. Gondolatébresztő, inspiráló formájú lett, és a színe is fantasztikus. Aki bútorfestésben, bútorátalakításban gondolkodik, azoknak biztosan jól jön ez az ötlet.

A székek formája önmagukban is fantasztikus, nekem nagyon tetszenek a lágy ívek, és így újragondolva is sikerült megőrizni az eredeti szépségét, méltóságát a két bútordarabnak. Érdekes az ...

Gyerekasztal újragondolva
Gyerekasztal újragondolva

Pár héttel ezelőtt már bemutattam, miként újítottuk fel a kislányom íróasztalát, és azóta annyira belejöttünk, hogy máris újabb munkába vágtunk bele.  Mivel a lányom is nagyon szeret kézműveskedni, művészkedni, eddig is volt egy kis asztalkája a nappaliban, ahol kedvére alkothatott. Ezt mostanra pont ki is nőtte, úgyhogy szükség volt egy nagyobb méretű bútorra.

A megfelelő darab a nagypapa pincéjében várt ránk. Látszott, hogy lesz vele munka ...

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása