Színes Ötletek

a kézügyes blog

Pony érdekességek – kötést, horgolást segítő kiegészítők

A nagy múltú Pony cég kínálata régóta ismert a magyar kézimunkázók körében. Közkedveltek a teflonbevonatú kötő- és horgolótűik, amelyek széles választékban kaphatók a Barkában is.

 

Bevallom, kellemes meglepetés ért a Pony bambusz kötőtűinek kipróbálása közben. Régebben sok különböző gyártmányú, bambusz anyagú kör- és zokni/harisnya kötőtűt próbáltam már ki, egyik hegye tompa és nagyon kerek volt, a másikhoz tapadt a fonal, és most mindegy, hogy gyapjú, pamut, selyem, bambusz vagy len volt a fonal alapanyaga. Sokszor gondot okozott a damil csatlakozása, gyakran érdes, merev volt ez a rész. A Pony bambusz körkötőtűje viszont nem okozott csalódást, gyorsan visszanyerte a formáját, miután kivettem a csomagolásból, és simán szaladtak a szemek a damil illesztésénél. Tetszett, hogy a tűhegyes és hosszú vége akár csipkekötéshez is kiválóan alkalmas.

 

Nézelődtem a kínálatban és nagy örömömre érdekes segéd- és kiegészítőeszközökre bukkantam. Ilyen volt a „csodatű”, ez egy egyik végén érdesített, a másikon sima felületű, hegyes végű tű. Ezt az eszközt akkor használhatjuk, ha a fonal szála kihúzódik a kötött vagy horgolt anyagból, de bevallom, megmozgatta a fantáziám… Kipróbáltam a fonalvégek összedolgozására is. Meglepő eredményt hozott, szépen, egyenletesen sikerült vele a fonalvégeket egymásba dolgozni.

Nagyszerű volt látni az óriási méretű biztosítótűt, amelyen akár egy fél pulóver szemeit is tárolhatjuk addig, amíg ezek a szemek újra sorra kerülnek a kötésben. Biztonságosan használható, a szálak kihúzódása nélkül félretehetjük és köthetünk tovább, nem akadunk bele a kiálló tűvégekbe.

 

Találtam egy kezdő kötős szettet is, ebben minden benne van, amire valóban szükségünk lehet. Tartalmaz egy mérőszalagot, egy sorszámlálót (ami akkor tesz jó szolgálatot, ha a sor végén nem feledkezünk meg arról, hogy állítsunk egyet rajta),egy egyik végén horgoló- másik végén kötőtűt, amelyet apróbb javításokhoz használhatunk, vagy a véletlenül leesett szemeket tudjuk visszaszedni, de gyors segédtűként is használhatjuk, és aki a szemek leláncolását horgolótűvel készíti, annak is jó szolgálatot tesz ez az eszköz. Két remek műanyag tűt találunk még a szettben, ezeket a darabok összedolgozásához, a vonalvégek eldolgozásához használhatjuk. Egy zárható segédtű is tartozik a készlethez, amelyre félre tudjuk tenni a szemeket, valamint egy érdekes, a szokásosnál hosszabb és hajlítottabb segédtűt is találunk a csomagban a csavart szemek félretételéhez.

Pony segédkészlet

A Pony kínálatában találtam egy mágneses tűtartót, amelyben hímzéshez használható kétlyukú tűk vannak, de ezek a tűk jól használhatók a horgolt és kötött darabok összeállításánál is.

 

Kötött sapkák, zoknik, kesztyűk kinyúlt passzéját, pulóverek deformálódott nyakkivágását javíthatjuk a gumicérnával, ezt rendkívül kiadós (200 m-es) kiszerelésben kínálja a Pony.

Pony elasztikus cérna

Végül essen szó egy régi-új kedvencről, a körmöcskéről. Jó kézbe venni, a fonal könnyen siklik a szarvacskákon, nem akad. 5 éves ovisokkal gyakoroltunk és a kicsik könnyen, és gyorsan elsajátították a hurka készítését és nagy élvezettel lesték, ahogy alul kunkorodik munkájuk gyümölcse, a fonalhurka.

 

Pony műanyag körmöcske cserélhető fejjel

Tapasztalataim alapján mindenkinek bártan ajánlhatom a Pony cég kötő- és horgolótűit és a kézimunkát segítő hasznos kiegészítőit, amelyek megvásárolhatók a Barka körúti fonalboltjában és a Barka webshopjában.

 

 

Ha kedvet kaptál, hogy megtanulj kötni vagy horgolni, a Barkában minden eszközt és alapanyagot megtalálsz hozzá.

Már új színekben is kapható a Barka Malom fonal, keresd honlapunkon!

A Barkában már hétvégén is tartunk tanfolyamot azon kötni- és horgolni vágyó vásárlóinkra gondolva, akik nem tudnak hétköznap időt szakítani kedvelt időtöltésük gyakorlására. Így hát a táblázatban jelölt időpontokra szeretettel várjuk jelentkezéseteket, és további specifikus tanfolyam-tematika ötleteiteket, amik gyakorlása, vagy megtanulása okán szívesen ellátogatnátok pár óra erejéig a kicsiny bolt asztala köré.

Kössünk, horgoljunk együtt!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2612354899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása