Színes Ötletek

a kézügyes blog

Teásdobozból díszdobozka

A téli időszakban általában több teát fogyasztunk, és ezzel együtt gyorsabban ürülnek ki a teásdobozok is. Vannak nagyon jól záródó darabok is, ezeket ne dobjuk ki, inkább hasznosítsuk újra!

Pl. egy Pickwickes doboz tökéletes erre a célra, mert nagyon jól záródik! Nézzük, mire lesz még szükségünk:


Alapanyagok:

- Akril alapozó vagy fehér akrilfesték

- Akrilfestékek (tört fehér, puncs, púder, bézs)

- Gélpaszta vagy struktúrpaszta

- Antikoló paszták (antikréz, ezüst, bronz)

- Vizes bázisú matt lakk

- 3D-s sablon

- Spatula

- Ecsetek (lapos ecset és szivacs ecset)

- Maszkoló szalag

Először alapozzuk le a papírdobozt. Száradás után rögzítsünk maszkolószalaggal egy szép mintás 3D sablont a doboz tetejére. Spatula segítségével kenjünk gélpasztát a sablonba, majd emeljük le azt óvatosan.

 

A gélpaszta száradása viszonylag sok idő, legyünk türelemmel, ne hajszárítózzuk. Ha lehetőségünk van, tegyük a radiátor közelébe, vagy napsütéses helyre. Teljes száradás után a gélpaszta átlátszóvá válik.

 

Ezután használjunk többféle, egymással harmonizáló színű akrilfestékeket és szivacsecset segítségével pamacsoló mozdulatokkal képezzünk színátmenetes felületet. Hol az egyik színből, hol a másikból használjunk többet. 

 

A 3D textúrát úgy tudjuk még inkább kiemelni, hogy durva szőrű ecsettel vagy az ujjunkkal antikoló pasztát viszünk fel a kidomborodó részekre.

Használhatunk többféle árnyalatú pasztát is, az érdekesebb végeredmény eléréséhez. Végül lakkal kezeljük a felületet.

 

Az elkészült díszdobozkában tarthatunk bonbont, csokit, és most, hogy közeledik a Valentin nap, egy masnival átkötve ajándék is lehet belőle.

 

Dekoratőr: Czippel Judit

További technikák:

Pentartdekor blog

Keresd a Pentart ötleteket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6512354909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása