Színes Ötletek

a kézügyes blog

Óriás hóember
Óriás hóember

Egy nagyon jópofa hóembermintát találtam, teljesen odavagyok érte. Ha már igazit mostanában nem készíthetünk, egy ilyen mókás emberkét helyette befogadnék. És ő nem olvad el, mint jeges haverja, ráadásul időtálló darab. 

Anyagok

  • Papírlámpa burája két különböző méretben
  • Vatelin bélésanyag
  • Filcanyag (fekete, piros)
  • Gombok
  • Faléc

Elkészítés

A vatelint vágjuk csíkokra, majd borítsuk be vele a burákat. Ragasztót is használhatunk ...

Ajándékcsomagolás: óriásmasni egyszerűen
Ajándékcsomagolás: óriásmasni egyszerűen

Tegnap már mutattam egy gyönyörű és elegáns papírmasnit (sablon is jár hozzá!), ma pedig egy dús, látványos masnit hoztam nektek. Aktuális téma, lassan-lassan már elkezdhetjük csomagolni az ajándékokat, ugye? 

A masnik készítéséhez vékony selyempapírra, transzparenspapírra vagy papírzsepire lesz szükség.

A többit látjátok a képeken:

Forrás: fab art és lia griffith

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a  Színes Ötletek ...

Egyszerű és tökéletes papírmasni - sablonnal
Egyszerű és tökéletes papírmasni - sablonnal

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal papírmasnit készítünk!

A sablon -amely tetszőlegesen nagyítható- segítségével az ízlésünknek megfelelő színű papírból pillanatok alatt ilyen látványos masnit készíthetünk. Az kis keresztpántot egy csepp ragasztóval erősítsük meg, és ...

Készülődj az Ünnepekre a Barkával!
Készülődj az Ünnepekre a Barkával!

A karácsonyi készülődést megkönnyítendő, összegyűjtöttük Nektek a Barka leckéi és mintái közül azokat, amelyek ezen időszakban jó szolgálatot tehetnek.



Gyorsan elkészíthető, pihe-puha és meleg ajándékokra is találunk ötleteket a Barka Fonalnál.

Az igazán lelkesek pedig saját kezűleg horgolt ajándéktáskában nyújthatják át szeretteiknek a karácsonyi ajándékot.

Van tehát választék bőven mintából, tele a Fonalbolt ...

Pritt Kreatív Klub különkiadás – Kézműves Karácsony Pályázat
Pritt Kreatív Klub különkiadás – Kézműves Karácsony Pályázat

Kedves Kreatív Klubosok!

Többen jeleztétek, hogy szeretnétek még egy pályázatot az év végén. Reméljük, örömötökre szolgál, hogy a kérésetek most teljesül. Hamarosan itt a karácsony, és valószínűleg már mindenki nagyban tervezgeti, kinek és mit ajándékoz majd. Ajándékba számos dolgot adhattok, de abban talán mindannyian egyetértünk, hogy az egyik legszebb dolog, amikor mi magunk készítünk szeretteinknek valami olyat, amit senki mástól nem kaphatnak meg.

...
Tüneményes hóember madzagból
Tüneményes hóember madzagból

A madzagtekerős ötletek tavaly és idén is nagy slágertémák itt a blogon. Mutattam már nektek világító karácsonyfát és picuri hóemberkét  és lámpaburát is ezzel a technikával. Most nagyobb hóembert mutatok nektek, lenyűgözően látványos, ilyet nekem is kell készítenem!

Ehhez a technikához különböző méretű kerek lufikra, dekupázs- vagy tapétaragasztóra és madzagra/spárgára vagy esetleg fonalra lesz szükségeket. Meg is kis türelemre.

 

...
Így készíts angyalkás képeslapot!
Így készíts angyalkás képeslapot!

Nagyon szép karácsonyi képeslapokat lehet venni, de egyik sem ér fel azzal, amit saját magunk készítünk el. Szánjunk rá néhány nyugodt órát és merüljünk el a mixed media technika világában, ahol papírok és a hobbyalapanyagok találkozásából csodás dolgok születhetnek!

 

Hinnétek vagy sem, ennek az angyalkának minden egyes porcikája külön elemekből áll, amik kivágás után különféle pasztákkal, festékkel, tollal lettek díszítve.

 

Sőt, ...

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása