Színes Ötletek

a kézügyes blog

10 ingyenesen letölthető papírjáték
10 ingyenesen letölthető papírjáték

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Mára csokorba kötöttünk 10 igazán szuper, ingyenesen letölthető mintaívet papírjátékok készítéséhez! 

1. Brémai muzsikusok

2. Bábszínház

3. Ujjbábok

4. Puzzle

5. Őzike

6. Bambi

7. Ábécé

8. Mickey egér

9. Színezd ki ...

Különleges tároló papírfonással
Különleges tároló papírfonással

A papírfonás örök téma nálunk, igyekszem rendszeresen friss ötletekkel előrukkolni, hiszen  egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Kosárból már sokfélét mutattam nektek, de ilyen különleges vonalvezetésűt még nem!

Az ...

Pirománia - ismerkedjünk a pirográffal!
Pirománia - ismerkedjünk a pirográffal!

A pirográf egy olyan kézműves eszköz, amellyel égetett mintákat készíthetünk kezeletlen fára, bőrre és parafára. A különböző, cserélhető fejekkel pontokat, vékony vonalakat, íveket, feliratokat mintákat készíthetünk. Kell hozzá némi kézügyesség és türelem, de csodákat művelhetünk vele, nagyon hasznos, sokoldalúan használható kis eszköz!

Használata:

Először  rajzoljuk fel  ceruzával, vagy másolópapír segítségével  másoljuk rá  az ...

Függöny papírgyöngyből
Függöny papírgyöngyből

Az újságpapírok, reklámújságok újrahasznosításáról sokszor esett már szó itt a blogon, elég ha a papírfonásra gondolunk. Most egy ahhoz hasonló technikát mutatok be, amely szintén a  reklámújságok újrahasznosítására ad remek ötletet. Ugyanis gyöngyöket is készíthetünk belőle, amelyek felfűzve gyönyörű függönyé alakulnak.

A gyöngyöket bármilyen vékonyabb papírból elkészíthetitek, alakjukat pedig a papírcsík hosszától és formájától ...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása