Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csináljunk jelmezt: pillangótündér és szuperhős
Csináljunk jelmezt: pillangótündér és szuperhős

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Az év első bejegyzésében máris egy nagyon izgalmas témakört kezdünk körüljárni, hiszen beköszöntött a farsangi időszak. Készítsünk hát együtt jelmezeket!

111.jpg

...

Csináljuk kávéfát!
Csináljuk kávéfát!

Egy nagy maréknyi kávébabból csudaklassz dolgot lehet művelni, ha van egy kis szabadidőtök rá. Méltó dísze lehet a konyhátoknak, és ajándékötletnek is remek. Nézzétek csak!

1555335_666251656731540_1346990315_n.jpg

Szükséges anyagok:

  • Hungarocellgömbök ( ITT sokfélét találtok)
  • Kávébab
  • Oldószermentes ragasztó
  • Spárga
  • Vastagabb drót
  • Maszkolószalag
  • Gipsz
  • Virágcserép

A fa készítője fonalgombolyagokat használt alapnak (én ezt sosem tenném, bár nyilván működik), de ...

Csináld magad: zsinóros lámpabura
Csináld magad: zsinóros lámpabura

A zsinórtekerős technikának már több bejegyzést is szenteltem, hiszen egy csomó dolog elkészítésére használható, nagyon olcsó, ugyanakkor rendkívül látványos. Készülhet így füzér , óriás tojás húsvétra , vagy épp karácsonyi díszvilágítás is. A mai alkalommal óriási lámpaburákhoz kerestem ötleteket.

111.jpg

Ha valami igazán nagyot szeretnétek alkotni, ne aprózzátok el lufikkal a kérdést, használjatok gimnasztikai labdát sablonnak.

A méretek miatt ...

Fantasztikus képek gombokból
Fantasztikus képek gombokból

A különböző színes gombokat már a nagymamám is gyűjtötte, egy egész varródoboznyi mennyiséget felhalmozott az idők során. Tőle tanultam, hogy a kidobásra szánt ruhákról, régi ágyneműhuzatokról is vagdossam le, mert jó lesz az még... Persze az ő szeme előtt nem valamilyen kreatív, kézműves felhasználás lebegett, de a mai fogyasztói társadalmunkban is mindenképpen érdemes figyelni az ilyen apróságnak tűnő részletekre. Az összegyűjtött gombok (nem ...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása