Színes Ötletek

a kézügyes blog

Hokedliből kiskonyha - Székátalakítás Luca napján
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

h_post_182228_20140915182613.jpg

Ebben a bejegyzésben egy olyan ötletet mutatunk meg nektek, amit egy kis kreativitással és ügyességgel minden kisgyerekes anyuka - vagy apuka - elkészíthet csemetéjének. A saját kézzel barkácsolt kiskonyha kedves meglepetés a piciknek, érdemes kipróbálni! 

Játékkonyhát egy régi bútordarabból, akár egy ütött-kopott hokedliből is készíthetünk, amit előtte érdemes alaposan lecsiszolni. Alapozás előtt pedig pormentesítsük a felületet, hogy megfelelő legyen a tapadás. 

pentart_as_nu_logo_1_2.jpg

Luca napja - december 13.

Magyar nyelvterületen „gonoszjáró nap”-nak is tartják, ezen a napon különösen a boszorkányok rontása ellen kell védekezni. Hagyományosan ezen a napon kezdték el készíteni azt a háromlábú széket, melyet Luca székének hívtak. Készítésének szigorú kritériumai voltak - a széket tizenkét fajta fából kellett kifaragni, szögek helyett fa ékeket kellett használni, és tizenkét napon át kell dolgozni rajta, hogy szentestére elkészüljön - amit be kellett tartani ahhoz, hogy a hiedelem szabályainak megfeleljenek. Minden nap csak egy kicsit volt szabad rajta munkálkodni, innen ered a mondás, ha valamit nagyon lassan készítünk, hogy olyan lassan készül, mint a Luca széke. December 24. estéjén a széket elvitték az éjféli misére, és aki felállt rá, az meglátta, hogy ki a boszorkány.

A hokedli lábaira kívülről lehet ráerősíteni a kiskonyha oldalát, ami lehet faforgácslap, deszka, vagy rétegelt lemez is. A sütő ajtajának nyitását zsanérokkal lehet a legpraktikusabban megoldani. A felszerelt elemeket is alapozzuk le.

Ezután jöhet festés! Ehhez használhatunk színes akrilfestéket, mert vízbázisú - emiatt nincs kellemetlen szaga -, és gyorsan szárad, száradás után pedig lemosható, tisztítható felületet kapunk. A főzőlapokat készíthetjük színes dekorgumiból, vagy faforgácslapból, rétegelt lemezből.

A konyha fogantyúi barkácsáruházban beszerezhetők, ezekhez is használjunk akrilfestéket, akárcsak a főzőlapokhoz! A kiskonyhát lehet még díszíteni csipkével, textillel, sőt fafigurákkal is, ahogy kedvünk tartja!

Ötlet, fotó és kivitelezés: Agness Design

Te készítettél már saját kezűleg gyerekjátékot kidobásra szánt régi, kopott használati tárgyak megmentésével? Ha igen, mutasd meg nekünk a Színes Ötletek blog alkotói csoportjában!

További színes ötletekért csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2512355117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása