Színes Ötletek

a kézügyes blog

Öreg komód, nem vén komód - bútorfestés saját kezűleg

Sokféle olyan hobbitechnika létezik, amivel öreges, kopottas hatást tudunk elérni különféle felületeken. A Pentart repedést előidéző termékei lehetőséget adnak a választásra, hogy kisebb, nagyobb, szabályos, vagy szabálytalan repedést szeretnénk-e létrehozni. Az antikolópasztáknak köszönhetően pedig a repedések is különféle árnyalatokban emelhetők ki.

Most egy kis szekrénykén mutatjuk meg Nektek, hogyan lehet a kétfázisú repesztőlakkal antikolt, repedezett hatást elérni!

Nagyon fontos, hogy a szekrényünk felülete csiszolt legyen (ezt géppel és kézi csiszolással is végezhetjük), valamint zsír- és pormentes, hogy az alapozófesték tökéletesen megtapadjon rajta.

Az alapozás után jöhet a fedőfesték (mi fehér akrilfestékkel dolgoztunk) két rétegben. Erre kerülhet még díszítésként decoupage tehnikával minta, vagy transzfer technikával pl. felirat is.

A kétfázisú repesztőlakk első rétegénél csak arra figyeljünk, hogy egyenletes legyen a felhordás, ne legyen se túl sok, se túl kevés lakk a felületen.

Miután megszáradt, kenjük fel a második fázist, amit finoman (nem dörzsölve!) simogassuk el a felületen. Száradás közben a réteg meg fog repedezni.

A repedésekbe rongy segítségével kenjünk antikoló pasztát, melyből az alábbi árnyalatokat választhatjuk:

 A felesleget terpentines ronggyal tudjuk visszaszedni. 

A végén az egész felületet vízbázisú lakkal kezeljük, ami lehet matt vagy fényes is.

Ha mindezt szeretnétek folyamatában is látni, akkor nézzétek meg az erről készült kisvideót:

Egy korábbi bejegyzésünkben megnézhetitek, hogyan lehet finomvonalas repesztést elérni, ehhez kattintsatok IDE.

További technikák:

Pentartdekor blog

Keresd a Pentart ötleteket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2812355147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása