Színes Ötletek

a kézügyes blog

Paradicsomi hangulat egy panelerkélyen

12_24.jpg

A panelkerkélyek nem az esztétikumukról, a látványos megoldásaikról vagy éppen a kényelmükről híresek. Szerintem a legtöbben szűkös, sok esetben kacatokkal telezsúfolt, csúnyácska, egyenüveggel fedett aprócska helyként gondolunk rájuk, persze nem véletlenül. Hiszen általában ilyenek. De ki ne szeretne mégis egy üde kis szigetet helyette, ahol napközben limonádét, este finom bort szürcsölgetve gyönyörködhet az őt körülvevő kis paradicsomi idillben? Vajon lehetséges egyáltalán? Nézzétek csak! 

Varga Juditot, sokaknak csak Juditu-t, DIY-bloggert, slylistot, lakberendezőt, televíziós műsorvezetőt senkiknek sem kell bemutatnom, mert lehetetlen nem találkozni az ötleteivel, munkáival. Én is lelkesen böngészem a weboldalát, rengeteg inspirációt merítettem már tőle, és leginkább azt szeretem a munkáiban, hogy abszolút emberi léptékűek ugyanakkor egyedi stílusúak, széles körben, átlagemberek számára, átlagos keretösszegből is megvalósíthatók. Judit panelben lakik, de annak minden hátrányát a javára fordítja. A hálószobától a fürdőig sok szegletét ismerhettük már meg az otthonának, így az erkély sem úszta meg. Mint a bevezetőben is utaltam rá, afféle tárolóként, műhelyként szolgált eddig. 

2_58.jpg

A képek önmagukért beszélnek, láthatóan hatalmas kihívás, mégis gyönyörű, és izgalmas feladat, ugye?  A tervezgetés első lépéseit és további "before" fotókat találtok IDE kattintva. A tervezgetés után beindult az átalakulás folyamata. Glettelés, redőnycsere, falfestés, árnyékolófüggöny felszerelése...Persze nem minden alakult a tervek szerint, de végül a helyére került az a fránya redőny is.

3_54.jpg

4_47.jpg

Az átalakulás első szakaszát teljes részletességgel ITT olvashatjátok el

Persze ezzel még nincs vége, sőt szerintem az igazán izgalmas részletek csak most következnek.

Az erkély adottságait figyelembe véve beszerzésre került az ideális és kényelmes asztal+szék kombináció.

1_1_2.jpg

Egy ilyen kicsi erkélyen eléggé limitáltak a lehetőségek virágok, növények nevelgetésére, de a paradicsomi hangulathoz egyszerűen KELLENEK! Szemnek, léleknek egyaránt. És mindenre van megoldás, hiszen egy keskeny falfelületen építkezhetünk függőlegesen is!

6_42.jpg

7_40.jpg

Az ideális megoldás a függeszthető, polcos virágtartó lett.

8_40.jpg

9_34.jpg

Az elkészítés folyamatát részletesen elolvashatjátok ITT.

A legkomolyabb kihívást a tipikus paneldizájn, narancssárga erkélyüvegezés eltüntetése jelentette. 

10_33.jpg

11_27.jpg

Ha kíváncsiak vagytok, Judit hogyan oldotta meg ilyen pazarul a feladatot, olvassátok el ezt a posztot is.

Judit az egész erkélytuningra egy nagyon bevállalós ötlettel tette fel a koronát, műfűvel tökéletesítette az összhatást.

És a végeredmény képekben...

13_20.jpg

14_17.jpg

15_15.jpg

12_25.jpg

A teljes posztsorozat:

Erkély tervezgetés

Erkély átalakulás

Hagyjál lógva

Elöl deszka, hátul léc

I love my balcony

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4512355165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása