Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csináld magad: kerámiakaspó különleges díszítéssel

Most egy olyan kaspódekorációt mutatunk nektek, amiben többféle technika is ötvöződik, elkészítése mégis nagyon egyszerű! Egyetlen dolgot kell csak betartanunk: a száradási időt! Legyünk tehát türelmesek, a végeredmény miatt mindenképpen megéri...

Az elkészítéshez az alábbi alapanyagokra lesz szükség:

 

Első lépésként a kerámia kaspó felső részét díszítsük átlátszóra száradó gélpasztával: rajzoljunk virágot, majd hegyes hurkapálcával húzkodjuk befelé a szirmokat.

Haladjunk körbe, majd várjuk meg a teljes száradást, ami kb. 1 óra. Ezalatt a gélpaszta teljesen átlátszóvá fog száradni.

Ezután fessük le a díszített felső sávot és a kaspó belsejét fekete matt akrilfestékkel. 

A kaspó alsó részét antikréz árnyalattal színezzük.

Miután megszáradt (kb. 10 perc) benedvesített ecsettel vigyünk fel fekete akrilfestéket a metál felületre, majd újságpapírokkal itassuk fel a festéket, hogy foltos végeredményt kapjunk. Haladjunk így körbe a kaspó oldalán, majd hagyjunk 10 percet a száradásnak.

Ecsettel vegyünk fel egy kis mennyiségű mázpasztát és kenjük a szirmok által struktúrált felületre és alaposan oszlassuk el.

Kenjük be a kaspó többi részét is mázpasztával, itt az eloszlatáshoz használhatunk szivacsecsetet.

Kenjük be a mintás rizspapír hátulját decoupage ragasztólakkal úgy, hogy időnként felemeljük a papírt, hogy ne ragadjon a fóliához, majd 15 perc száradás után vigyünk fel még egy réteget. Majd hagyjunk újabb 15 percet a száradásnak.

Ezután vigyünk fel két réteg alapozó festéket, emiatt fog majd a túloldalon lévő minta a sötét, foltos felületen is szépen mutatni! Majd vágjuk ki a mintát.

A minta hátuljára kenjünk decoupage ragasztólakkot, aminél ez esetben nem kell megvárni, hogy megszáradjon. Kenjünk a kaspó oldalára is ragasztólakkot és helyezzük rá rögtön a mintát.

Hagyjunk kb. 20 percet a ragasztólakk száradásának, végül oldószeres fényes lakkal kenjük át a kaspót kívül-belül. 

Ha mindent a leírtak szerint csinálunk és a már említett száradási időket is pontosan betartjuk, akkor ilyen szép lesz a végeredmény!

Az elkészítés folyamatát videón is megnézhetiek:


Dekoratőr: Boda Gabriella

Fotó és styling: Varga Judit

További technikák:

Pentartdekor blog

Keress a Pentart ötleteket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1112355231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása