Színes Ötletek

a kézügyes blog

Bazsarózsacsokor krepp-papírból
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

peonia_blogcover.jpg

A bazsarózsák virágai nagyok látványosak, a hatalmas, dús fejek különböző színekben pompázhatnak, érthető hát, ha megihletik a kézügyeskedőket is, pláne, hogy az igazi peóniák virágba borulására még várnunk kell néhány hetet, nem véletlenül hívják más néven pünkösdi rózsának is. Ha hiányzik egy kis szín az asztalunkról, vagy szeretnénk meghagyni a szárukon az élő növényeket, és helyettük tartós változatot helyeznénk a vázánkba, elkészíthetjük krepp-papírból is kedvenc virágainkat, ami kiváló tavaszi, esőnapi elfoglaltság lehet! 

peonia_tutorial_v1.jpg

Amire szükségünk lesz:

  • Krepp-papír
  • Olló
  • Ragasztó
  • Virágkötő drót

Az elkészítés menete:

A virág egyik jellegzetességét, a színes szirmok közepében jól látható, sárga porzókat akár hagyományos színes papírból is elkészíthetjük. Vágjuk fel hosszú csíkokra, majd a képen látható módon, egészen sűrűn vagdossuk be! Ezután tekerjük fel és ragasztóval erősítsük meg!

A színes szirmokhoz vágjunk ki krepp-papírból hosszúkás, csepp alakzatokat a papír szálirányával párhuzamosan! Ez fontos, mert különben nem lesz szép, domború formája, hiszen a krepp-papír csak az egyik irányban nyújtható. A kivágott szirmokat a szélesebb felükön húzzuk kissé szét, ezáltal nyerik el térbeli formájukat - és ugyanígy járjunk majd el a levelek esetében is! Ezután alsó, keskenyebb végüknél ragasszuk a virág közepe köré, illetve a szárra! Kifelé haladva egyre nagyobb méretű szirmokat készítsünk!   

peonia_tutorial.jpgKépek forrása: FabArtDIY

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket PinterestenTikTokonFacebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9812355319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása