Színes Ötletek

a kézügyes blog

Trendi kötés és horgolás - 3. rész
Schachenmayr My Mountain

h_post_163095_20140306183631.jpg

Folytatódik Schachenmayr My Mountain  programunk cikksorozata! A korábbiak során megismerhetted programunk lényegét és a benne szereplő mutatós kötőfonalakat, megmutattuk a sapkakötés és horgolás trendjeit, és a fantasztikus Schachenmayr original Lumio fényvisszaverő kötőfonalunk felhasználásához remek ötleteket adtunk!

x2_4.jpg

A téli időszakot magunk után hagyjuk és máris itt kopogtat a tavasz, de ez közel sem jelenti azt, hogy a kötés és horgolás kedvelői visszavonulót fújnának a következő őszi-téli szezon beköszöntéig. Kiváló fonalakat, szebbnél-szebb színeket felvonultató Schachenmayr original kötőfonal választékkal fogadja a Coats Crafts is a tavaszi-nyári szezont, melynek részletes ismertetőjét megtalálhatod ide kattintva.

2014-es tavaszi-nyári kínálatunk egyik oszlopos tagja a 100% pamut, mercerizált, egész Európa számára a Coats Crafts nagyatádi üzemében gyártott Schachenmayr original Catania Grande, melynek színválasztékában most 6 újdonságot találsz!

h_post_163095_20140306141545.jpg

h_post_163095_20140306141541.jpg

Az igazán sokoldalúan felhasználható, kötésre és horgolásra is alkalmas fonalunkból te is remek ruhadarabokat és kiegészítőket készíthetsz! 

h_post_163095_20140306141537.jpg

My Mountain programunk keretében számos modellt kínálunk a Catania Grande-hoz, ezek közül alább megtalálhatod a fotón látható divatos táska elkészítésének leírását! Variáld szabadon a színeket a számodra legtetszetősebb eredmény érdekében! Keresd a Schachenmayr original Catania Grande kötőfonalunkat és a My Mountain üzleteket országszerte!

ACAPULCO TÁSKA

Méret: 47 x 25 x 12 cm

A táska elkészítéséhez a következő anyagokra lesz szükséged:

Schachenmayr original Catania Grande kötőfonalból 200 g (4 gombolyag) fekete és 150 g (3 gombolyag); 4,0-es Milward horgolótű, Milward tompa hegyű hímzőtű, 2 db táskafül.

A következő öltésfajtákat használtuk a táska elkészítése során: láncszemet, rövidpálcát, félpálcát, egyráhajtásos pálcát és mélyre öltött egyráhajtásos pálca horgolunk.

A táska alján: rövidpálcákat horgolunk sorokban. A sorokat 1 kezdő légszemmel kezdjük, mely az 1. rövidpálcát helyettesíti.           

A csíkos mintával: körökben horgolunk.

A mélyre öltött egyráhajtásos pálcákat mindig az utolsó előtti kör légszemei köré horgoljuk.

Két körönként színt váltunk. Minden kört 3 légszemmel kezdünk, és a kört a  3. kezdő légszembe öltött 1 láncszemmel zárjuk. A kezdő légszemeket is szemnek számoljuk.

A színváltásnál a kört záró láncszemet már az új színnel horgoljuk.

Méretpróba: a csíkos mintával 18 szem és 10 kör = 10 x 10 cm.

Kezdjük a munkát, íme, a leírás!

Először a táska alját sorokban horgoljuk meg, majd az oldalakat körökben készítjük el.

A táska alja: 62 légszemet horgolunk feketével, 1 kezdő légszemet horgolunk, majd 18 sor rövidpálcát horgolunk.

A táska oldala: 157 légszemet horgolunk feketével, a szemeket körré zárjuk. 3 kör félpálcát horgolunk. Minden kört 1 láncszemmel zárunk. Majd a csíkos mintával dolgozunk tovább:

1-2. kör: (fekete) 3 légszem, *3 egyráhajtásos pálca, 1 légszem, 1 szemet átlépünk*, a *-tól a *-ig ismételjük, a kört 4 egyráhajtásos pálcával és az előző kör 3. kezdő légszemébe öltött 1 láncszemmel zárjuk.

3. kör: (fehér) 3 légszem, 1 egyráhajtásos pálca, 1 légszem, *1 egyráhajtásos pálca, 1 mélyre öltött egyráhajtásos pálca, 1 egyráhajtásos pálca, 1 légszem*, a *-tól a *-ig ismételjük, a kört 2 egyráhajtásos pálcával és az előző kör 3. kezdő légszemébe öltött 1 láncszemmel zárjuk.

4. kör: (fehér) 3 légszem, 1 egyráhajtásos pálca, *1 légszem, 1 szemet átlépünk, 3 egyráhajtásos pálca*, a *-tól a *-ig ismételjük, a kört 2 egyráhajtásos pálcával és az előző kör 3. kezdő légszemébe öltött 1 láncszemmel zárjuk.

5. kör: (fekete) 3 légszem, *1 egyráhajtásos pálca, 1 mélyre öltött egyráhajtásos pálca, 1 egyráhajtásos pálca, *1 légszem, 1 szemet átlépünk*, a *-tól a *-ig ismételjük, a kört 1 egyráhajtásos pálcával és az előző kör 3. kezdő légszemébe öltött 1 láncszemmel zárjuk.

6-19. kör: a 2-5. köröket folyamatosan ismételjük.

A táska oldalát a minta fehérrel horgolt 3. körével zárjuk.

Ezután még 3 kör félpálcát horgolunk fehérrel.

Befejezés: A táska alját láncszemekkel belehorgoljuk az oldalrészbe. Elvarrjuk a szálakat. Majd a táskafüleket a stancolt helyeken keresztül fekete Catania fonallal, a hímzőtű segítségével felvarrjuk a csíkos minta 13. körének magasságában.

Gratulálunk! Elkészült a My Mountain táskád!

Hamarosan folytatjuk! Látogass el honlapunkra is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4512355353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása