Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csináld magad: természet ihlette gyertya
Csináld magad: természet ihlette gyertya

Ilyenkor, a hűvösebb, nyirkosabb idő beköszöntével többször üldögélünk gyertyafény mellett, hiszen olyan jó bekuckózni, merengeni, tűnődni olykor. Gyertyákat pedig mi magunk is készíthetünk, ma erre mutatok egy jó ötletet! Csempésszünk otthonunkba egy csipetnyi erdei hangulatot!

DIY-Smell-of-the-Forest-Candle1.jpg

Kiváltképp időszerű, hiszen a levélgyűjtés időszaka is elkezdődött, a szép zöld levelek mellett már meg-meg jelennek a más színek is. Szóval csupán néhány levél, egy ...

Borospohárból mécsestartó
Borospohárból mécsestartó

Hétvégére egy villámposzttal készültem, hisz a megvalósítás valóban csak pár pillanatot vesz igénybe. A poháron és teamécsesen kívül csupán valamilyen nagyon mutatós motívumú pauszpapírra lesz szükségetek. Ebből a megfelelő formát kivágva már kész is a rögtönzött mécsestartó!

DIY-Wine-Glass-Candle-Lamp.jpgForrás a képre kattintva!

Kellemes hétvégét kívánok!

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a   ...

Origami gombák
Origami gombák

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésünkben gombalázban égünk, ami nem is csoda is ősszel. Készíthetünk piros pettyes vagy barna kalapos változatot is.

52.jpg

...

Maga a csoda: a papírfonás és a quilling házassága
Maga a csoda: a papírfonás és a quilling házassága

Két méltán nagyon népszerű technika ötvözéséből vajon mi születhet? A quillingezés, azaz a már-már művészi szintre fejlesztett papírcsíktechnika önmagában is szemet gyönyörködtető látvány, a papírfonás pedig egy igazán egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technika, így adja magát a lehetőség, hogy ötvözzük a gyönyörűt a hasznossal. Megéri? Meg hát!

102415079_Pletenki_iz_gazet_s_yelementami_kvillinga_Masterklass__11_.jpg

A papírfonás hasznosságát nem győzöm hangsúlyozni, hiszen gyakorlatilag ingyen ...

Illatos, természetes és sokoldalú alapanyag: ötletek narancshéjból
Illatos, természetes és sokoldalú alapanyag: ötletek narancshéjból

Illatos, természetes és sokoldalú. A narancs héját megenni nem lehet, mégis vétek kidobni. A kreatív szemléletű embereknek ugyanis ez nem szemét, hanem egy remek alapanyag. Kíváncsiak vagytok, mi mindenre jó?

Orange-Skin-Flower.jpg

Először is, készíthettek belőle virágokat. A hámozásnál persze figyelni kell, de a többi már gyerekjáték. Ha kiszárad, akkor is szép, az őszi hónapokban végig díszítheti az asztalt. Fahéjrúddal társítva olcsó és természetes légfrissítőnek ...

Kapanyél vendégposzt - Őszi energiabomba: a bodzabogyó
Kapanyél vendégposzt - Őszi energiabomba: a bodzabogyó

A fekete bodza tavasszal virágával, ilyentájt pedig sötétlila bogyóival örvendezteti meg a kamrát és házi patikát feltölteni vágyókat.Ha már fogyóban a nyár elején bodzavirágból eltett szörp, még nem késő a bodza bogyóját is feldolgozni. Mindegy, hogy lekvár, szörp vagy pálinka formájában visszük be a szervezetünkbe, jótékony tulajdonságait úgy is megtartja.

800px-Sambucus_nigra_fruit_kpjas_26082005_1.jpg

Olvass tovább! Katt ide!

Furdancs vendégposzt - Képkeret hulladékból
Furdancs vendégposzt - Képkeret hulladékból

A Furdancs Blog mai posztjában maradék lambéria felhasználásával, könnyedén elkészíthető fali dekorációkat mutat be. Na jó, képkereteket. Esős őszi napokon jól jöhet majd.

A lambéria univerzális alapanyag. Relatíve olcsón gyalult-csiszolt, mérettartó faanyagot vásárolhatunk, ami kis kompromisszumokkal nagy felületekké építhető. Amennyiben díszlécnek vagy vékony polcnak használjuk fel, az oldaláról hulladékként levágott „C-profilból” ...

Juharlevél quillingtechnikával
Juharlevél quillingtechnikával

Amikor tegnap megpillantottam eme csodát, rögtön tudtam, hogy megtaláltam a mai nap bejegyzéstémáját. Hiszen egy gyönyörűen megmunkált őszi levéltől van szó, minden apró részletében finoman kidolgozva. Hiába, a quillingezés egy aranybánya, ha egy picit mélyebben is megismerjük, képtelenség abbahagyni.

DSCN0389.JPG

Azoknak, akik még csak ismerkednek a quillinggel, ajánlom a korábbi, témához kapcsolódó bejegyzéseimet, amelyekből az alapoktól elsajátíthatják a ...

A kanzashi technika
A kanzashi technika

Pár méter szaténszalagból olyan, de olyan virágokat lehet rittyenteni, hogy megáll az ész. Teljesen belehabarodtam most ebbe a technikába, és mivel már többen érdeklődtetek felőle, eljött az ideje, hogy részletesebben is bemutassam itt blogon.

DIY-White-Chrysanthemum-Flower1.jpg

Az alábbi részletfotókon jól követhető az alaptechnika, nézzétek:

DIY-White-Chrysanthemum-Flower.jpg

Ha valahol elakadtatok, ez a videó is nagyon jó, érdemes megnézni:

Ha ti is beleszeretettek a kanzashi virágok készítésébe, a google-ba ...

13 lenyűgöző őszi lakásdísz
13 lenyűgöző őszi lakásdísz

Nagyon szeretem azt az érzést, amikor valamilyen saját kezűleg készített dísszel dekorálom az otthonomat, és a végén egyszerűen csak végignézek a szobán. Egy nagyon kellemes elégedettségféle ez, nehéz megfogalmazni, de jó átélni. Biztos ti is ismeritek ezt. Aztán meg alig várja az ember, hogy valamelyik családtag észrevegye, és megdicsérje. Ősszel különösen sokféle alapanyaggal remekelhetünk lakásdekoráció terén. Nézzük csak!

DIY-fall-decoration1-1024x764.jpg

...

Furdancs vendégposzt - fali dekoráció hulladékból
Furdancs vendégposzt - fali dekoráció hulladékból

A „dekoráció” kifejezésnek van egyfajta kézimunka szakkör feelingje. Nem hiszem azonban, hogy a kreatív kismamák felsőmarón tolnák az anyagot, illesszük hát be a faliképekkel való kísérletezést a barkácsolás kategóriába. Az elkészült művek stílusát  némi David Lynch-es romantikával fűszerezett  naiv (erdei) fantasy és a népi absztrakt irányzat közé lőném be. 

borito.jpg

 

Olvass tovább! Katt ide!

Olvasói alkotás: Zsolt kerti csobogója
Olvasói alkotás: Zsolt kerti csobogója

Zsolt nemrég meglepte édesapját születésnapja alkalmából egy napelemes szökőkút szivattyúval. A kertben már volt egy kisebb medence, amire hamarosan megépült a csobogó is. A viszonylag kis költségvetésű ötlet nagyon is látványos, Zsolt pedig örömmel beavat minket az elkészítés részleteibe is!

3.jpg

Az alábbiakban összefoglalom, hogyan készült a szökőkút. Az elképzelés az volt, hogy napelemes szökőkút szivattyúval és egy vele tömlővel összekapcsolt ...

Őszi hangulatfény: gyertyatartó a virágcserépben
Őszi hangulatfény: gyertyatartó a virágcserépben

Ebbe az ötletbe most teljesen belebolondultam, annyira tetszik. Mi ősszel is gyakran gyújtunk gyertyát a teraszon, de bevallom, sokszor csak egy befőttesüvegbe dobom be a gyertyát, hogy ne fújja el a szél. Pedig ez az ötlet sem kerül semmibe, hiszen virág is van itthon meg cserép is... És az eredmény elragadó, kedves, hívogató, el kell hát készítenem.

potted-candle-planter-diy.jpg

Vegyünk hát két virágcserepet eltérő méretben, a kisebb férjen bele a nagyobbikba. A nagyobbat virágfölddel, ...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása