Színes Ötletek

a kézügyes blog

25+1 zseniális ötlet a kertbe
25+1 zseniális ötlet a kertbe

Mára egy könnyedebb témát hoztam, egy nagy csokornyi kertes ötletet, akad köztünk olyan, ami megvalósításért kiált, de persze olyan is, ami inkább csak vicces! Jó szórakozást, és kellemes pihenést a munka ünnepén!

85427724152783215_jtLknLgb_f.jpg

...

Csináljunk képkeretet fillérekből!
Csináljunk képkeretet fillérekből!

Képkeretek készítése olcsón visszatérő téma itt a blogon. Most mutatok néhány gazdaságos megoldást, hogy hogyan készíthettek egyedi képkeretet olcsón, kevés alapanyag felhasználásával.

A képkeretet alapot sima kartonpapírból készíthettek el, sablonnak használhattok hozzá egy fából készült példányt. 

20130411022729_xZFWB.thumb.600_0.jpeg

Ez az alapkeretet aztán egy csomóféle módon dekorálhatjátok. Ahogy itt az első képen is látszik, maradék textilanyaggal is bevonhatjátok. ...

Könyvajánló a tánc világnapja alkalmából (X)
Könyvajánló a tánc világnapja alkalmából (X)

1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapja, április 29-e a  tánc világnapja.  Ebből az alkalomból   a Cser Kiadó három könyvét   50 % engedménnyel  rendelhetitek meg. Az akció   április 26-tól május 5-ig érvényes. Táncra fel!

Hastánc

Kevés nőiesebb mozgásforma van, mint a hastánc. Napjainkban egyre több nő kezd hastáncot tanulni, hogy miközben elsajátítja a több évezredes, végtelenül kecses mozdulatokat, ...

Emeletes virágtartó a teraszra is!
Emeletes virágtartó a teraszra is!

Az igencsak népszerű emeletesünk kicsinyített változatát akár a teraszra is elkészíthetjük.

IMG_2375-1024x630.jpg

Ez a kis emeleteske annyiban tér el a már megismert típusoktól, hogy ennek már az első cserepe is "billen". Ezt a hatást a készítő gyorsbilincsekkel oldotta meg. Bár ez nem látszik a képeken, de első lépésként a virágtartó gerincét képező farudat (vagy amit használunk) stabilan rögzítsük. Utána jöhet a cserépfűzőcske.

Ami nekem hiányzik, és javaslom is, ...

Inspiráció játékkonyha készítéséhez
Inspiráció játékkonyha készítéséhez

Játékkonyhát többféle, otthon is fellelhető alapanyagból készíthettek. a legegyszerűbb a vastag kartonpapír, de egy régi, kidobásra szánt szekrénnyel is csodákat lehet tenni. Tapétázhatjátok, festhetitek, díszíthetitek szalvétatechnikával is. És persze rengeteg filléres kreatív megoldás kínálkozik az egyes kiegészítők elkészítésére is. Mutatom is, hogy miről beszélek!

734245_515065661869284_731152392_n.jpg

Nézzétek, ez a darab sima csomagolókartonból készült, és még csak le sincs ...

A Föld napja - újrahasznosítós ötletek
A Föld napja - újrahasznosítós ötletek

Föld napja   alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, amikkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A célom ugyanez, csak én blogbejegyzés formájában teszem meg. Hiszen oly sokszor mondtam/írtam már, a legtöbb szemét is lehet érték , és amellett, hogy szelektíven gyűjtjük, és ésszel vásárolunk (hogy a lehető legkevesebb hulladékkal terheljük a környezetet), a megmaradt dolgok nagy részét kreatívan újra ...

Anyák napi ötletek apró kezecskéknek
Anyák napi ötletek apró kezecskéknek

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A  Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mivel s ok óvó- és tanítónéni kért egyszerű ötleteket anyák napjára, amelyeket az aprómanók is könnyen elkészíthetnek, íme, következik az első ötletcsokor!

...

Kreatív pályázat anyák napja alkalmából
Kreatív pályázat anyák napja alkalmából

A Pritt Kreatív Klub és a Színes Ötletek Blog közös pályázatot indít, amelynek keretében keressük a legötletesebb, saját kezűleg készített anyák napi ajándékot!

Ha te is magad készíted el a meglepetést anyák napja alkalmából, akkor mindenképpen pályázz!

Küldj egy jó minőségű fotót a munkádról a szinesotletekblog@gmail.com  címre (a neved is tüntesd fel), a többi a mi dolgunk.

A három legötletesebb munka készítőjét egy-egy 5000 Ft értékű ...

Újrahasznosítás: fonott kosárka műanyag pohárból
Újrahasznosítás: fonott kosárka műanyag pohárból

Egy újrahasznosítós ötletet hoztam mára, amihez egy műanyag pohárra és pár méter madzagra/fonálra lesz szükség. A kész kosárka remek apróságok tárolására (kulcscsomó, aprópénz stb.)

PicMonkey Collage.jpg

Az alábbi képsor alapján lépésenként tudjátok követni az elkészítés menetét!

20130115142610_F2Ui4.jpeg

Forrás: duitang

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a   Színes Ötletek Facebook-közösségéhez hogy első kézből értesülj a legfrissebb ...

Csináld magad: esküvői meghívók, ültetőkártyák
Csináld magad: esküvői meghívók, ültetőkártyák

Nagyon sokan kértetek ötleteket esküvői meghívók (továbbá ültetőkártyák, apró kiegészítők) sk elkészítéséhez. Eljött az ideje, hogy megosszam veletek azt a nagy csokornyi ötletet, amelyet az utóbbi időben gyűjtögettem remélem, sokaknak nyújt segítséget a NAGY NAP még szebbé, különlegesebbé és egyedibbé tételéhez.

Csipkébe burkolva

29434a97141ece393b30d2b4aa799262.jpg

A csipke az egyik legkézenfekvőbb dekorációs eszköz. A hagyományos csipkén kívül csipkeszegélyeket is nagy ...

Só-liszt gyurma díszek nyomdázással
Só-liszt gyurma díszek nyomdázással

A só-liszt gyurmázás sokkal több lehetőséget rejt, mint amire óvodáskorunkból emlékezhetünk. Ajánlom nektek is, mert egyrészt pillanatok alatt össze lehet dobni házilag, másrészt egészen komoly, "felnőttes" dolgokat is ki lehet belőle hozni, én egyre jobban szeretem! Eljött az ideje, hogy  megdézsmáljuk a gyerkőcök készletét!

1111.jpg

Az alaprecept igazán egyszerű, fél pohár só, fél pohár víz, és egy pohár liszt (természetesen a mennyiségek arányosan ...

A megunhatatlan szélforgók
A megunhatatlan szélforgók

  Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A  Pritt Kreatív Klubban  hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben a megunhatatlan szélforgók elkészítéséhez mutatunk néhány praktikus ötletet. Hiszen a  tavasz beköszöntével egyre többen játszunk a szabadban, élvezzük a napsütést és a jó levegőt, tegyük ezt még színesebbé saját kezűleg készített ...

Üvegtárgyak festése
Üvegtárgyak festése

Üveget festeni elsőre könnyűnek tűnik, de ahhoz, hogy valóban szép is legyen, gyakorolni kell, nincs mese. Ebben a  bejegyzésben sorra vesszük az alapvető tudnivalókat, és készíthetitek is a csinos, színes, vidám lakáskiegészítőket!

uveglap2.jpg

Szükséges anyagok

  • üvegfesték (oldószeres vagy vízbázisú), eredmény szempontjából szinte teljesen mindegy, de érdemes jó minőségűt választani, ezek sokkal szebb árnyalatúak és lényegesen tartósabbak
  • ...
Az örök érvényű főzött gyurma receptje
Az örök érvényű főzött gyurma receptje

Már régóta közkinccsé szerettem volna tenni ezt a receptet, mert amióta először kipróbáltuk, csak ilyet készítünk. Rengeteg érvet tudok felsorakoztatni mellette: először is olcsó, sőt lényegesen olcsóbb, mint bármelyik bolti változat. Nem hagy maradandó nyomot, ruhából kimosható, szőnyegről (megszáradva) simán felporszívózható. Nagyon jó buli a készítése is, és a picurok besegíthetnek, főleg a színezését élvezik majd. Bármilyen színt kikeverhettek, ...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása