Színes Ötletek

a kézügyes blog

Kötött kiegészítők - a férfiakra is gondolunk!

h_post_159236_import_57609e7d970f0199.jpg

Reméljük, első két cikkünk kapcsán ismét kedvet kaptál a kötéshez! Ma új területre evezünk, hiszen a Schachenmayr original kötőfonalaink segítségével nem csak a hölgyek, de az urak számára is mutatós és színes ruhadarabok készíthetőek!

h_post_159236_import_40baec68622fc09d.jpg

Az egyre hidegebb napok beköszöntével az erősebbik nem tagjai számára is ajánlott a kötött sapka viselete! Remek darabokat készíthetsz a Schachenmayr original Boston kötőfonalak felhasználásával, melyek gyapjútartalmuk révén kényelmet és meleg viseletet biztosítanak!

h_post_159236_import_90b4f91fd6debdca.jpg

A Boston bőséges színvilágából könnyedén kiválaszthatóak azok az árnyalatok, melyek a férfiak ízlésének is megfelelnek!

h_post_159236_import_887852e17b849c3e.jpg

Meglepnéd párod, barátod vagy családtagod?

Kövesd az alábbi leírást, mely kevésbé gyakorlottak számára is könnyen követhető, végeredménye pedig egy mutatós férfisapka! A színeket szabadon variálhatod a mellékelt színkártya alapján! A Schachenmayr original Boston kötőfonalak országszerte elérhetőek a szaküzletekben, illetve megtalálod őket webáruházakban is!

Jó munkát kívánunk hozzá!

MOUNT EVEREST SAPKA

Méret: kb. 50-54 cm-es fejkörfogatra.

Ha ezt a sapkát szeretnéd elkészíteni, a következő „hozzávalókra” lesz szükséged:

  • 50-50 g (1-1 gombolyag) Schachenmayr original Boston borvörös (színszám: 132) és mozaikkék (színszám: 65) kötőfonal
  • 8-as Milward körkötőtű (40 cm hosszú)
  • 8-as Milward harisnyakötő tű
  • 1 szemjelölő
  • Milward tompa hegyű hímzőtű

A következő kötéstechnikákat használjuk a sapka elkészítése során:

 Patentminta: 5 sima- és 2 fordított szem váltakozik

 Szempróba: a patentmintával, kissé megnyújtva 10,5 szem és 18 kör = 10 x 10 cm.

 Kezdjük a munkát, íme, a leírás!

56 szemet felszedünk a körkötőtűre a borvörös fonallal, körré zárjuk, és a kör elejét megjelöljük (a szemjelölővel). A patentmintával összesen 6 kört kötünk. Átváltunk a mozaikkék fonalra, és a patentmintával kötünk tovább. 13 centire a kezdéstől elkezdünk fogyasztani, a sima szemes borda minden 3. és 4. szemét simán összekötjük = 48 szem. Utána 4 sima és 2 fordított váltakozik. (A csökkenő szemszám miatt a körkötőtűről átváltunk a harisnyakötő tűre). Még 4 kört kötünk mozaikkékkel, majd a borvörös fonallal folytatjuk a munkát. A 2. borvörös körben a sima szemes borda minden 2. és 3. szemét simán összekötjük = 40 szem. A fogyasztás után váltakozva 3 szemet simán és 2 szemet fordítottan kötünk. 25 cm teljes magasságnál a fonalat nem túl röviden elvágjuk, és 2x átfűzzük a 40 szemen, majd szorosra húzzuk. A fonalakat mindig a saját színük területén varrjuk el!

h_post_159236_import_57609e7d970f0199_1.jpg

Hamarosan folytatjuk!

Látogass el honlapunkra is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr515698657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása