Színes Ötletek

a kézügyes blog

Karácsonyfadíszek süthető gyurmából (X)

Süthető gyurmából nagyon sokféle dolgot készíthetünk, erre már sok jó példát láthattatok itt a blogon. Karácsony közeledtével sem érdemes elpakolni, hiszen karácsonyfadíszek készítéséhez is kiváló alapanyag.

1.jpg

A FIMO gyurmacsalád a legjobb minőséget képviseli, már többször ajánlottam is nektek, én is ebből a márkából garázdálkodok itthon.

Néhány fontos tudnivaló a süthető gyurmáról és a gyurmázásról:

 A FIMO gyurmákból többféle termékcsaláddal is találkozhattok az üzletekben. A Classic és a Soft család között annyi a különbség, hogy Soft lágyabb, puhább, a Classic keményebb. Felhasználástól függően válasszatok, mert a lágy gyurma például nehezebben szeletelhető. Az Effect családban különlegesebb típusokat pl. csillámos, átlátszóra süthető (translucent), vagy sötétben világító gyurmakülönlegességet is megtalálhattok.

PCStockingT.jpg

Formázás:

A gyurmát használat előtt alaposan át kell gyúrni. Kezdetben kemény, repedező, de ne ijedjetek meg, ez normális. Fontos tudni, hogy a gyurma fog! Kezet is, illetve a munkafelületet is. Többeknél bevált, ha alufólián vagy sütőpapíron dolgoznak.

A formázáshoz bármilyen segédeszközt bevethettek, ami kéznél van. Fogvájó, manikűrkészlet, sütiszaggatók stb.  Léteznek szilikonformák is, ezek nagyban megkönnyítik a munkát, pláne, ha egy fazonból többet is készítenétek. A gyurmán minden apró kis részlet látszódni fog, ezt már a formázásnál érdemes figyelembe venni (mindig sima, egyenletesen munkafelületen dolgozzatok). Az ujjlenyomat is, bizony. Ezt sütés után csiszolópapírral eltüntethető.

Szilikonformák:

 

Sütés:

Előírás szerint 120 °C-on maximum 30 percig süssük. Hagyományos, régifajta nem hőfokkijelzős gázsütőben (mint az enyém is) csakis a legalacsonyabb fokozatot válasszátok (ez is sok lesz), és érdemes kitámasztani egy fakanállal a sütő ajtaját is. Nem minden formát kell 30 percen át sütni, a kisebb daraboknak arányosan kevesebb idő  is elegendő lesz!

stocking squirrel.jpg

A lyukakat, furatokat mindig a sütés előtt készítsétek el. A fémalkatrészeket süthetitek együtt a gyurmával, de sütés után ajánlott ragasztóval is megerősíteni.

mini ornament3.jpg

mini ornament1.jpg

És most pedig következzen néhány inspiráló ötlet az alkotáshoz:

subtle-details-lil-decor.jpg

subtle-details-lil-decor-02.jpg

100_1947.JPG

20121115-222406.jpg

shimmering_star_snowflake_polymer_clay_christmas_ornament_13588734.jpg

sculpey-clay-ornaments.jpg

3.jpg

2.jpg

e4fcbbcc098985c90b2fbb078a65be8a.jpg

Források a képekre kattintva!

További hasznos ötleteket találtok az Art-Export oldalán is!

Csatlakozzatok a Hobbyművész követőihez a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr265665911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása