Színes Ötletek

a kézügyes blog

Újrahasznosítás: fiókos szekrény cipősdobozból

Újságpapírból készült szekrényt már mutattam nektek, amely végleges állapotban hasonlított erre, az elkészítés módja azonban lényegesen eltért ettől. Ezt a korábbi papírszekrényt IDE kattintva nézhetitek meg, itt pedig következik a cipősdobozos verzió.

DIY-Small-Cardboard-Chest2.jpg

Első lépések

Tervezhettek kettő, négy, hat vagy ennél is több fiókkal rendelkező szekrényt, ez a ti igényeitektől függ. Ha nincs elegendő azonos méretű dobozotok, kartondobozokból is összeállíthatjátok a fiókokat. Erős, jól kötő ragasztót használjatok, ne sima papírragasztót, hisz ez mégis csak egy kisbútor lesz, viszonylag erősebb igénybevétellel. Száradásig csipesszel rögzíthetitek egymáshoz az egyes részeket.

A fiókok bevonása

Festeni nem érdemes egy papírbútort, egyrészt nagyon költséges (alapozó+színek), másrészt a végeredmény sem lesz garantáltan szép. Szebb, egyedibb megoldás valamilyen textilszövettel, tapétával, vastagabb csomagolópapírral bevonni a felületet. Sok esetben akad is otthon valamilyen maradék (egy-egy fél tekercs tapéta, függönymaradékok stb.), így még túlzott költségekkel sem kell számolni. De nagyobb turkálók lakástextil részlegén is könnyen bukkanhattok kincsekre, szinte fillérekért. Tehát a fiókokat a felsorolt anyagok valamelyikével vonjátok be. A ragasztáshoz az anyagnak megfelelő típusú ragasztót válasszátok (ragasztópisztoly ez esetben nem lesz jó, mert ki fog púposodni a vékony textil/papír alatt). Széleken, éleken különösen figyeljetek, hogy szép legyen a ragasztás, de közben kellően erős is.

A szekrény

A szekrény méretét a fiókok alapján i tudjátok számolni, ezután már csak össze kell állítani kartondobozokból. Ha már stabil a szekrény, ezt is vonjátok be a fiókhoz használt anyaggal (persze nem muszáj pont olyannak), és kész is.

DIY-Small-Cardboard-Chest.jpg

Forrás: usefulDIY

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő ötletről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr615493239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tejcsokoládé (törölt) 2013.09.03. 19:17:33

Szeretek barkacsolni, de ennyire azert nem rossz a helyzet...;)

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása