Színes Ötletek

a kézügyes blog

Készítsünk drótékszert!

A drótműves technikával készült ékszereket sokan csodáljuk, az elkészítésbe azonban kevesen vágnak bele. Nem is csoda, hiszen speciális eszközökre, fogókra van szükség hozzá, és a fogások elsajátításához gyakorlat kell. Ez az ötlet azonban otthon fellelhető eszközökkel, alap gyöngyfűző készlettel is kivitelezhető, ráadásul gyönyörű!

DIY-Beads-Universal-Flower_1.jpg

Anyagok

  • Csípőfogó a drótok vágásához, beszerzés pl. ITT
  • Rézdrót kétféle méretben (kb. 2 mm és 0,3 mm átmérőjű), beszerzés pl. ITT
  • Kásagyöngyök
  • Két különböző átmérőjű cső a drót tekeréséhez

1. Az első lépés a vastagabb drót feltekerése, amihez voltaképpen sok dolgot használhattok, ha nincs ilyen spéci fémhengeretek, mint a képen.

2-3. Fakanál nyele, vaskosabb filctoll (a vastagabbhoz nekem az ecetszóró spray-m lett ideális átmérőjű), bármi, nézzetek körül a háztartásban. Ezt a tekerés szorosan kell végezni, ezért érdemes kúpos fogót használni.

4-5-6. Ha kész, húzzátok le az alapról, és belső, kisebb köröket fogóval fogjátok össze, és formázzatok virágot a spirálból.

7-8. A belső íveknél dróttal fogassátok össze. Ezután

9. Következhet a gyöngyfűzés.

10-11-12. A vékonyabb drótot rögzítsétek a virág belső részéhez, majd a képek alapján jöhetnek is a gyöngyök.

DIY-Beads-Universal-Flower.jpg

Forrás a képre kattintva!

Szavazz rám a Goldenblogon!

Idén is elindult a Goldenblog szavazás, és ahogy eddig minden évben, idén is részt veszek rajta. Kérlek titeket kedves olvasóim, ha érdemesnek találtok, szavazzatok rám! Minden szavazatért és megosztásért hálás vagyok! 

A szavazáshoz ide kattints: ÉLETMÓD KATEGÓRIA --> szines otletek
Ja, a szavazáshoz Facebook tagság szükséges, de nyugi, a Goldenblog normális oldal, nem fog a nevedben spam-elni, üzeneteket írni!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr385439965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása