Színes Ötletek

a kézügyes blog

Textilfestés fehérítővel

1411.jpg

Ez a gyönyörű textilszalvéta a kékfestő eljárással készült szövetekre emlékeztet, de persze ennek korántsem annyira összetett az elkészítése. Csak egy jó trükk kell hozzá!

Szükséges anyagok, eszközök:

Textilfehérítő (hipó)

Radírvégű ceruzák

Fogvájók

Ceruzahegyező

Textilanyag (100% természetes alapanyagból, hogy szépen lehessen fehéríteni pl. pamut, len)

Elkészítés:

A festendő textíliát mi magunk befesthetjük ruhafestékkel, de természetesen használhatunk eleve színes anyagot is, az a fontos, hogy ne műszálas anyagot válasszunk. A ceruzák végén lévő radírokat hegyezzük ki kisebb-nagyobb mértékben, hogy különböző átmérőjű köröket kapjunk. A fehérítőből öntsük egy tálba egy kisebb mennyiséget. A fogvájót és a radírokat mártogassuk a folyadékba és segítségükkel óvatosan fessük meg a mintát. Itt sajnos nem lehet rontani, mert a fehérítő nyomot hagy, így inkább lassabban, figyelmesebben dolgozzunk!

141.jpg

Jó munkát kívánok!

Forrás: joyzz

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr985418661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása