Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mókás papírfigurák

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben mókás papírfigurák készítéséhez mutatunk ötleteket.

3.jpg


A kedves kis figurák elkészítésének alapja a harmonikahajtás:

Két egyforma hosszú papírcsíkot a végüknél, egymásra merőlegesen összeragasztunk. Az alsó papírcsíkot (a képen piros) a felsőre hajtjuk (narancssárga), ezután a narancssárga kerül a pirosra, majd így dolgozunk tovább, mindig az alsót a felsőre hajtva. Addig folytatjuk a hajtogatást, míg elérjük a kívánt hosszt. A maradék papírt vágjuk le, és a papírcsíkok végét ragasszuk össze a kezdéshez hasonlóan.

4.jpg

Ha elkészültünk a megfelelő hosszúságú harmonikahajtással, akkor az utolsó hajtást (zöld) ragasszuk az azt megelőző hajtásra (türkiz). Az utolsó türkiz hajtásrész szabadon marad (türkizkék). Erre a hajtásrészre rögzíthetjük pl. a fejet.

Százlábú

Alapanyagok:

  • Papírcsík, 6 db 50 cm-es hosszúságban
  • Kartonpapír (maradék)
  • Mozgó pupillájú szem
  • Egy kis darab drót
  • 4 db gyöngy
  • Papírragasztó

A testhez készítsünk a papírcsíkokból harmonikahajtást, majd ragasszuk őket egymáshoz. A mintaív alapján készítsük el a csizmákat összesen 12 db-ot különféle színű kartonpapírból. Fehér filctollal rajzoljunk rájuk mintákat a kép alapján. A csizmákat szaggatott vonal mentén hajtsuk be, majd a lehajtott részre vigyünk fel ragasztót, és rögzítsük a csizmákat a test egyik, illetve másik oldalára. A fejet is vágjuk ki, majd rajzoljuk meg az arcot, és ragasszuk fel a szemeket. A fej felső részébe szúrjunk egy-egy lyukat, és fűzzük bele a drótdarabot csápnak. A drótvégeket tekerjük lazán egymásba, majd a végeket hajlítsuk szét, és díszítsük gyönggyel. Ha szükséges, a gyöngyök rögzítését erősítsük meg ragasztással. A kész fejet ragasszuk a legnagyobb harmonikahajtás végére.

mokas papir_minta_2.jpg

Pillangók

2.jpg

Alapanyagok (egy pillangóhoz):

  • 6 db 35 cm hosszú papírcsík
  • Kartonpapír
  • Egy kis darab drót
  • Gyöngyök
  • Papírragasztó
  • Mozgó pupillájú szem
  • Damil

Készítsünk a papírcsíkokból harmonikahajtást. A harmonikahajtás két végére vigyünk fel ragasztót, formázzunk belőle kört, és száradásig fogjuk össze. Miután a másik két harmonikahajtásból is kört formáztunk, a három kört fűzzük damilra a köröket. A mintaív alapján rajzoljuk meg a szárnyakat. A kis szárnyat díszíthetjük fehér pöttyökkel, majd a szaggatott vonal mentén kissé karcoljuk be, majd hajtsuk be, és a középső résznél ragasszuk a nagy szárnyra. A két felső kört ragasszuk a pillangó testére, a harmadik kör lazán lógjon. A fejet is vágjuk ki, ragasszuk fel a szemeket, majd rajzoljuk meg az arcot. A drótdarabokat ceruzára tekerve spirálozzuk, majd ragasszuk hátoldalról a fejre. A csápok végére rögzítsünk egy-egy kásagyöngyöt. A fejet a nyakrésznél kenjük be ragasztóval és illesszük a felső kör és a szárny közé.

mokas papir_minta_1.jpg

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub!

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr245336095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása