Színes Ötletek

a kézügyes blog

Fókuszban a kézzel festett bögrék

Az egyre hűvösödő napokon ha megtehetem, nagyon szívesen kucorodok be egy kényelemes fotelba egy jó könyv társaságában, forró italt kortyolgatva, bentről szemlélve egy-egy borongós-esős délutánt. Persze egy saját kézzel pingált bögréből kortyolni a gőzölgő teát/forró csokit még felemelőbb érzés. Festhetünk rá valami igazán ránk jellemző mintát, emléket állíthatunk egy-egy kedves pillanatnak, vagy ha csak névre szóló feliratokat készítünk, akkor is a saját kezünk munkája marad! 

uvegfestes1.jpg

A legkönnyebben üvegmatrica-festékkel készíthetitek el a megálmodott mintát. Ezzel kezdők vagy kevésbé gyakorlottak is látványos eredményeket érhetnek el, mert a festéket nem közvetlenül a kiszemelt bögrére kell felvinni, hanem dolgozhattok sablon segítségével az asztalon, így kisebb az esélye, hogy elrontjátok, illetve könnyebb korrigálni is.

Az üvegmatrica-festék használata

A festéket mezei irattartó fóliára kell felvinni (a fóliába pedig beletehetitek a sablont). A festék közvetlenül a flakonból, néhány milliméterrel a fólia felett vezetve használható. Először a kontúrvonalakat kell megrajzolni, majd ezután következhet a színek kitöltése. A minta száradás után könnyedén lehúzható a fóliáról (innen ered a másik, közismert elnevezése is, a lehúzható matricafesték), és áthelyezhető tetszőleges felületre, pl. bögrére. Persze ezen kívül tehetitek csempére, ablakra, tükörre stb. A színek a fóliára felvíve keverhetők, pl. fogvájóval márványmintát alakíthattok ki, szórhattok bele csillámport vagy apró gyöngyöt is. A kész minták a nedves törölgetést és a langyos vizes mosogatást tökéletesen bírják, de az áztatást és a mosogatógépet esetükben hanyagolni kell.

uvegfestes1-32_magyar-5.jpg

Ha mintát le szeretnétek húzni a fóliáról, akkor a legegyszerűbb, vékony irattartó fóliát válasszátok.

Ha merev mintát szeretnétek, amiből valamilyen háromdimenziós alkotást készíthettek, akkor vastagabb fóliát használjatok (0,4 mm). Erről a minta nem húzható le, hanem a fóliával együtt kell kivágni a további felhasználáshoz.

Üvegmatrica-festékek, kontúrok és fólia webáruházunkban IDE kattintva.

uvegfestes1-3.jpg

Egyéb bögredíszítős technikák

Különböző kontúrfestékek használatával is szép és tartós eredményt érhettek el. A választék óriási, 3D-s kontúrfestékkel domború vonalakat, lakkfilccel pedig szépséges feliratokat  készíthettek, de akár csillámos kontúrral is feliratozhattok. A türelmesebb és gyakorlottabb alkotók ecsettel felvihető porcelánfestékkel igazán aprólékos egyedi mintákat festhetnek. Kollégáknak, osztálytársaknak, barátoknak, családtagoknak is készíthettek a nektek legszimpatikusabb technikával egyedi, kézzel festett ajándékokat, karácsonyra, szülinapra, évfordulóra, vagy csak úgy, emlékbe is.  

Porcelánfestékekhez kattintsatok IDE.

Lakkfilcek között IDE kattintva tudtok böngészni.

Csillámos kontúrokat ITT találtok.

3D-s kontúrokat pedig ERRE.

A bemutatott bögréken szereplő minták sablonjait mától ingyenesen letölthetitek webáruházunkból! A letöltéshez kattints a képre, vagy IDE!

PicMonkey Collage.jpg

(X)

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr254853616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pilar ternera 2012.10.17. 13:40:38

sziasztok!

engem az érdekelne, hogy az utolsó képen (méhecske, cica, malac) milyen technikával készültek a minták?

köszi

kreablogger 2012.10.17. 13:56:12

@pilar ternera: Szia! Üvegmatrica-festékkel készült. :)

pilar ternera 2012.10.17. 14:08:45

@kreablogger: na, neeeeee! ez (ahhoz túl) gyönyörű!!

annak az a hátránya, hogy nem lehet mosogatni! :(

Csipyke 2012.10.18. 10:18:58

@pilar ternera: de a terpentines, amit lehet gépben is, az meg olyan büdös, hogy én a WC-be jártam festeni (télen), mert annak van szellőztetője.

Dr.Betépett felhasználó 2012.10.18. 10:19:00

@pilar ternera: Egy kis segítség.A Kálvin tér mögött a Bástya utca ,Királyi Pál utca sarkán van egy kreatív hobbi bolt.Választhatsz kb 50 féle porcelán termékből,és rengeteg festékből,amik csodálatos színűek.Ha készen van a mű,kiégetik Neked,és készen viheted haza.Ez itt nem reklám,mi voltunk ott,és születtek csodálatos,és főleg maradandó tárgyak is.Érdemes kipróbálni.Vagy csak elmenni,és csodálkozni.

pilar ternera 2012.10.18. 11:15:42

@Csipyke: úgy értettem, hogy kézzel sem nagyon lehet, nemhogy gépben!

@Dr.Betépett felhasználó: köszi a tippet! :)

kérdés: ha csak ráfestek egy bögrére mondjuk porcelánfestékkel, akkor az nem marad rajta csak úgy, kiégetés nélkül? :O

Csipyke 2012.10.18. 11:19:37

@pilar ternera: Értetem, hogy értetted, bocs, ha nem ez jött le :)
Amúgy ezekhez amúgy is iszonyat rajztudás kell, gyönyörűek, de én ide kevés lennék, terpentinessel meg aztán különösen, azzal nehezebb bánni.

Csipyke 2012.10.18. 11:22:21

@pilar ternera: de, rajtamarad, moshatóságát nem tudom.

pilar ternera 2012.10.18. 11:47:23

@Csipyke: igen, de vannak letölthető sablonok. :)

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása