Színes Ötletek

a kézügyes blog

Őszi slágerdarab: a nyakmelegítő 2. rész

Az előző nyakmelegítős posztban elkezdtük a nyakmelegítőt és a bordás szegélymintát fejeztük be, innen folytatjuk a kötést.

IMG_7743_1.JPG

Kössünk 2 fordítottat (2f), 1 simát (1s), 4 fordítottat (4f), 1 simát (1s) és 2 fordítottat (2f), majd ezt ismételjük, amíg körbe nem érünk. A csavart mintát a következő körben kezdjük.
Ez a csavart minta azért különösen látványos ezen a ruhadarabon, mert a simán kötött szemeket leemeljük kötés nélkül, így két sornyi magasak lesznek, és jobban kiemelkednek a fordítottan kötött háttérből. A leírásban a leemelt szemet 1l-ként jelöljük. A leemeléshez a jobb tűt a sima szem jobb oldali szára alá bökjük elölről, és átcsúsztatjuk a bal tűről a jobb oldalira, miközben a gombolyagból jövő szál a kötés mögött van. Ezután a szálat előre hozzuk a kötés elé, és fordított szemet kötünk a leírás szerint. Ebben a körben minden sima szem fölé leemelt szemet készítünk, minden fordított fölé fordítottat.

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

A következő körben elkezdjük a csavarást. Ahhoz, hogy egy szem jobbra vagy balra dőljön, helyet kell cserélnie az előtte vagy utána következővel. A leírás szerint az első csavarásnál balra fog dőlni a leemelt szem (elöl keresztezett = ek). Ehhez a leemelt szemet segédtűre vesszük, és a kötés elé tesszük. A bal tűn lévő következő
fordított szemet fordítottan kötjük. Ezután a segédtűn lévő leemelt szemet visszacsúsztatjuk a bal tűre, majd simán kötjük.

15.JPG

16.JPG

17.JPG

18.JPG

19.JPG

A jobbra dőlő csavarásnál előbb a leemelt szemet kell kötni, mielőtt még az előtte lévő fordított szemet kötnénk (hátul keresztezett = hk). A leemelt szem előtti fordított szemet segédtűre vesszük, és a kötés mögé tesszük. A leemelt szemet simán kötjük. A segédtűn lévő fordított szemet visszacsúsztatjuk a bal tűre, majd fordítottan kötjük.

20.JPG

21.JPG

22.JPG

23.JPG

A leírás szerint haladva fokozatosan eljutunk oda, ahol a leemelt szemek egymás mellé kerülnek.

24.JPG

25.JPG

A kötést innen folytatjuk, addig is jó szórakozást!

Aki lemaradt sorozatunk első részéről, IDE kattintva felveheti a fonalat.

Annás

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr144822789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása