Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csináld magad: virágtartó torony

Emeletes virágtartót már készítettünk, most találtam egy egyszerűbben elkészíthető, de hasonlóan látványos megoldást. Ha már idén nem is, de jövő tavasszal megvalósítható. Addig viszont nem tudok várni a blogbejegyzéssel, most azonnal teszem közkinccsé teszem.

427331_343904775695948_1349674999_n.jpg 

Szükséges anyagok
 
  • Fémvödrök különböző méretben
  • Kavics (murva)
  • Virágföld
  • Műanyag cserép
 

Keressetek vagy alakítsatok ki a virágtartónak egy stabil helyet a kertben.
buckets4_thumb[1].jpg
A vödröket meghagyhatjátok eredeti ütött-kopott mivoltukban, de akinek jobban tetszik, le is lehet festeni. Nekem nagyon tetszik rozsdásan is.
buckets2_thumb[1].jpg
A vödrök alját fúrjátok ki néhány helyen, hogy majd a felesleges víz eltávozhasson.
buckets3_thumb[1].jpg
A legalsó és legnagyobb vödör alját béleljétek ki kaviccsal vagy murvával. Segít a pangó víz elvezetésében is, és egy kis virágföldet is megtakaríthattok vele.
buckets5_thumb[1].jpg
Töltsétek fel földdel a vödröt, majd rögzítsetek bele egy fejre állított műanyag virágcserepet. Ezzel még egy kevés földet takaríthattok meg, pont annyi kerül a vödörbe, amennyi szükséges, emellett pedig kitűnő alapja lesz a torony következő elemének is.
A többi vödörbe már nem szükséges műanyag cserepet tenni. Úgy helyezzétek egymásra a szinteket, hogy mindig be lehessen temetni földdel az aljukat, így lesznek kellően stabilak.
buckets6_thumb[1].jpg
Kész!
DSC_0012_thumb[1].jpg
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr544711378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása