Színes Ötletek

a kézügyes blog

Közkívánatra: Horgolt mamusz leírás Fannitól

Horváth Fanni horgolt mamuszkája nagy sikert aratott a Facebookon, olyan sokan kértétek el tőle a leírást, hogy úgy döntöttem, felteszem ide a blogra, hogy mindenki megtalálhassa.

551012_421796944529490_1105600054_n.jpg

Fanni leírása következik:

Az elkészítéshez 5-ös horgolótűre lesz szükség.

1.kör
Négy láncszem, ezután kört csinálunk.

2.kör
A kör közepébe egy ráhajtásos pálcát csinálunk, ezt kb. 10-szer megismételjük, utána pedig
összekötjük, hogy egy kört kapjunk.

3.kör
Miután meg van a kör, utána minden szembe horgolunk egy ráhajtásos pálcát és hogy bővüljön, szaporítunk legalább minden másodikba, de kinek hogy tetszik.
Miután elértük a megfelelő hosszt a lábfejnek, utána már nem haladunk tovább körbe-körbe, hanem csak egy sort folytatunk, mégpedig úgy, hogy oda-vissza haladunk. Ha pl. elértünk egy sor végére, akkor csinálunk egy láncszemet és így lehet vissza haladni. Ezt is addig kell csinálni, amíg elérjük a számunkra megfelelő hosszt. (én 15 sort csináltam), mert a fonalúgyis nyúlik még.
Ha pedig ezzel megvagyunk, akkor utána nem marad más mint körbemenni, hogy a mamusz oldala is meglegyen. Ide szintén egy ráhajtásos pálcákat kell csinálni, ajánlott legalább kétszer körbemenni. Ha a lábfej része laza lenne, akkor azt meg lehet úgy oldani, hogy csinálunk egy szembe egy ráhajtásos pálcát, így a második szembe is és a harmadik szembe is, a negyediket kihagyjuk majd pedig megint elölről. Ha nem tartaná meg oldalt a lábat, akkor úgy is meg lehet oldani mint a lábfejnél, hogy a első háromba egy ráhajtásos pálca, a negyediket kihagyjuk és megint elölről.

A virágot úgy csináltam, hogy 15 láncszemmel kezdtem, a tűtől a másodikba öt egy ráhajtásos pálca, majd innentől kezdve minden szembe 5 egy ráhajtásos pálca. A végén formázzatok rózsa alakot belőle és varrjátok össze.

Horváth Fanni - Fanoocrochet

Köszönjük szépen Fanni! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr194697085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása