Színes Ötletek

a kézügyes blog

WC-papír guriga újrahasznosítás: Lakásdíszektől a művészeti alkotásokig

Sokszor visszatérő kérdés, hogy meddig érdemes elmenni az újrahasznosítással, illetve, hogy egy-egy nagy kreatív rohamunkban mi mindennek essünk neki, de úgy gondolom, ez a téma igenis megér egy posztot. Nézzétek meg, hogy nem csupán lakásdíszek hanem figyelemreméltó művészeti alkotások is készülnek WC-papír gurigákból.

cats.jpg 

A rácsminta különösen kedvelt napjainkban, ki gondolta volna, hogy fillérekből is kihozható, ráadásul az orrunk előtt hever a megoldás.

Az elkészítés rendkívül egyszerű, a gurigákat kissé ki kell lapítani, majd egyforma csíkokra vágni. Ezután jöhet a kirakós, most éppen rácsmintára. A leggyorsabban ragasztópisztoly használatával lehet haladni, mert szinte azonnal megköt. A végén festékspray-vel fújjátok le az egészet, és mehet is a falra.

end-result-vert.jpg

 Az elv itt is nagyon hasonló: kivág-ragaszt-sokat ragaszt-lefúj-kész. Lehet egész nagy elemeket is összerakni, mint például a képen látható virágminta.

Persze nem csupán önmagában használható, készülhet belőle keret is, mondjuk egy óra köré.

IMG_1697-vert.jpg

Suzy oldalán más különleges alkotásokat is találtam ugyanebben a témában:

front.jpg

cats_1.jpg

És végül egy baromira jól sikerült rácsminta:

IMG_0416.jpg

Anastassia Elias festőművész pedig valami egészen egyedülállót hoz létre a kis gurigákon belül. Belekukucskálva ugyanis mini kollázsokat láthatunk, amelyek vidám kis történeteket, életképeket elevenítenek meg. Állítása szerint egy-egy mű elkészítése egy órát vesz igénybe mindössze, hát nem lenyűgöző?

pluie_tout.jpg  

10Peche.jpg

tout_pt.jpg

1Balancoire.jpg

Yuken Teruya New York-i művész rendkívül pontos és finom munkáit kizárólag vágással és hajtogatással készíti WC-papír tekercsekből és eldobható papírtáskákból. Teruya a műveivel olyan kérdésekre irányítja a figyelmet, mint például a társadalom ijesztően növekvő fogyasztása, a természeti erőforrások kimerítése, globalizmus vagy a kulturális identitások eltűnésének veszélye.  Érdemes végignézni a munkáit:

 Picture 54.png

Picture 48.png

Picture 45.png

Picture 47.png

Picture 53.png

Picture 43.png

Források a képekre kattintva!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr704586743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

windex 2012.06.14. 12:37:55

@ROTFL Manó: de szép porfogó, ahogy egy van gogh, vagy vermeer is :-)

magas les 2012.11.20. 18:27:41

nekem tetszenek. Azért van ebben meló rendesen.
És hogy én is ajánljak egyet a témához:
www.mosolymuvek.hu/kreativ-cuccok/31-karacsonyfadisz-wc-papir-gurigabol-ami-tenyleg-jol-nez-ki

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása