Színes Ötletek

a kézügyes blog

Papírfüzérek 4.

 Máris elérkeztünk az utolsó insipráló blogbejegyzéshez, amelyet a Madarak és Fák Napja alkalmából szervezett pályázatunkhoz készítettem.

 

A vidám zászlóforma mindig jó választás egy füzérhez. Használhattok hozzá régi, színes újságokat, vagy mintás papírokat is. A zászlók végét vágjátok cakkosra, a zsinórra pedig tetejüknél fogva ragasszátok fel őket szép sorban.

A második képen látható krepp-papír füzérhez hasonlót már mutattam, igazán hangulatos, vidám látványt nyújt szivárványos színeivel. Ennek elkészítéséhez szükség van egy pici segítségre, mert hosszú csíkokat a középvonal mentén végig kell varrni varrógéppel.

Forrás: blowout party

A bojtos füzér nagyon mutatós, és az elkészítése sem bonyolult. Vágjatok ki sok-sok keskeny papírcsíkot (minél színesebb, annál szebb lesz). Egy adagnyit fogjatok össze, majd hajtástok félbe. A tetején maradjon egy kis hurok (hogy fel lehessen fűzni), majd a hurok alatt szorosan kezdjétek el körbetekerni a bojtot színben hozzáillő szalaggal (használhattok papírcsíkot is, de ezzel óvatosan kell bánni, nehogy elszakadjon, és ezt oda is kell ragasztani). Néhány centi után kössétek meg a szalagot, és kész is.

Forrás: blowout party

Ennek a virágos füzérnek egy hosszú, zöld színű papírcsík az alapja. Erre ragasszátok fel az előzőleg kivágott virágfejeket (persze nem muszáj mindegyiknek fehér színűnek lenni, választhattok színes papírokat is). A virágfejek elkészítéséhez használhattok papírlyukasztót is.

Forrás: blowout party

 

 

Hogyha szeretet a kihúzható füzéreket, akkor ezt a cikcakkos változatot neked találták ki. Egy hosszú papírcsíkot először az egyik oldalán vágj be azonos távolságonként, majd végezd el a műveletet a mások oldal mentén is (kövesd a képeket). Ezután már csak szét kell húzni a füzért és kész a cikcakkminta.

Ötlet: Többet is ragaszthatsz egymáshoz és készítheted szivárványszínűre is.

Forrás: oh happy day

 

Gyors és egyszerű megoldás ez a megtekerős füzér. Vékony, hosszú krepp-papírból vágott csíkokat használjatok hozzá, és azonos távolságonként tekerjétek meg (óvatosan, nehogy elszakadjon). 

Forrás: oh happy day

Pályázatunk mindent részletéről és a rekordkísérletünkről ide kattintva olvashattok!

További ötleteket pedig ezen, ezen és ezen az oldalon találtok!

Egyéb információk: prittworld.hu

Hogyha még több papírfüzéres ötletre vagytok kíváncsiak, nézzétek meg és kövessétek a Színes Ötletek Blog Madarak és Fák Napja 2012. Pinterest tábláját

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr624487693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása