Színes Ötletek

a kézügyes blog

Last minute húsvéti ötletek

 Összeszedtem még néhány ellenállhatatlan húsvéti ötletet a hajrára. Azért még van pár napotok belehúzni a dekorálásba, én is mindig az utolsó pillanatra hagyom a javát!

1. Quilling, azaz díszítés papírcsíkokkal

 

Ezzel a technikával nagyon látványos díszítéseket lehet létrehozni, dolgozhattok előregyártott, vagy saját kezűleg vágott papírcsíkokkal, amelyekből különféle mintákat alakíthattok ki. Az alap lehet egy sima hungarocelltojás, erre könnyű felragasztani a papírmotívumokat.

Forrás: Flickr

2. Vászonnal borított tojások

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek a tojások szabálytalanul felszabdalt, natúr vászoncsíkokkal lettek beborítva. A virágformákat is ebből alakította ki a készítő. A festés csak utána következett, tetszés szerinti, vidám tavaszi színekkel. Ehhez a legideálisabb az akrilfesték. Vászon helyett dolgozhattok papírcsíkokkal is, de a vászon utánozhatatlan textúrája szinte idekívánkozik a tojásokra.

Forrás: Alisa Burke

3. Tekerés zsineggel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Használattok spárgát, zsineget, színes madzagot, fonalat, mindegy, de némi türelemre szükség lesz. Minden tekerésnél érdemes egy kis ragasztóval megerősíteni a rögzítést.

Forrás: Good Housekeeping

4. Csak pár fűszál

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Műanyag vagy színesre festett hungarocelltojások szolgálhatnak alapul ehhez a rémesen egyszerű dekorációhoz, ezt tényleg az utolsó pillanatban is össze lehet még dobni. És mennyire látványos!

Forrás: Better homes

5. Gyurmázzunk csipkét

  

 

Gyúrhattok házilag só-liszt gyurmát (alaprecept itt), vagy használhattok levegőn száradó modellezőanyagot, ez utóbbi olyan lesz száradás után, akár a kerámia (webáruház, ahol kapható). A kinyújtott modellezőanyagra helyezzetek egy darabka csipkét, a nyújtófával egyengessétek rá, majd húzzátok le. A nyomata rajtamarad az gyurmán vagy modellezőanyagon, ezután már csak a tojásformákat kell  kiszaggatni.

Forrás: Luulla

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr184362197

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Locsolóvers helyett 2012.04.08. 09:38:32

Megmondta az Örkény, Lesz még itt önkény, Nem segít rajtunk se alkotmány se törvény, Lehúz a mélybe mint hídnál az örvény, Elválaszt Európától, mint kertet a sövény. Kiverte a gaz erdőben az ösvényt. Kishitűeknek ott van a kötél, Túl bátraknak ott va...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása