Színes Ötletek

a kézügyes blog

Varázslatos üvegek

 Ez egyszerűen zseniális, nem találok szavakat. Megláttam, és csak ennyit tudtam mondani, énisénisénis... szeretnék ilyet. Vasárnap délután van, szóval ma már nem veszek világító festéket hozzá, de legalább tudom, hogy a sok éve gyűjtögetett befőttes üvegek egy részét mire fogom használni.

 

Tehát, szeretnétek ti is varázsolni?

Néhány dologra lesz szükség csupán:

 

 

Az egész művelet valójában nem bonyolult, sőt! A kitisztított, szárazra törölt üveg belsejét pöttyözzétek ki minél sűrűbben. A festéket, vagy a világító adalékot előtte alaposan keverjétek fel! Ennyi. Száradás után töltsétek fel fénnyel, azaz állítsátok egy lámpa alá, vagy tegyétek ki a napra. És utána...wáóóóóóó!

 

Az ötletet Panka oldalán találtam, érdemes elolvasni az ő leírását is, nála még több részletet és fotót találtok. Meg sok más szépséget és kreatívságot is.

Én még annyit tennék hozzá, hogy teraszra hangulatvilágítás vagy kocsibeálló mentén szegély is lehet belőle, de persze a gyerekeknek ebbe zárhatjuk a tündérfényt is. 

A sötétben világító adalékanyag használatáról:

38192000.jpgFelvihető önmagában vagy világos akrilfestékkel, festéksűrítővel vagy lakkal 1 : 1 arányban összekeverve.

A legjobb hatást úgy érjük el, ha magában visszük fel, világos felületre. Ilyenkor minél vastagabban, akár több rétegben vigyük fel, hogy elérjük a kívánt hatást.

Üres flakonba töltve könnyen pöttyözhetünk a sűrű masszával vagy húzhatunk vele csíkokat stb. Ecsettel is felvihető. Az eszközök vízzel tisztíthatók. 
Származási hely: USA 

Az ötlet forrása: PANKAWITHLOVE

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess a Pinteresten is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr354309846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikike88 2012.06.06. 13:31:03

Hello! A kérdésem az, hogy a világító adalékot belekeverted akril festékbe? Nem írja a leírásban, de a képeken láttam valami festéket... Váslaszod előre is köszönöm.

kreablogger 2012.06.06. 19:29:54

@kikike88: Szia!
Az ötlet maga sajnos nem az én nevemhez fűződik, ahogy látod is, megjelöltem az eredeti forrást, Panka oldalát. Ami Panka oldalán látható a képeken, az két különböző színű világító festék (kék és zöld). Azok eleve világító festékek, amelyek önállóan használhatók. Gondolom, ez is beszerezhető Magyarországon. A mi webáruházunkban (szinesotletek.hu/foszforeszkalo-sotetben-vilagito-adalekanyag-59-ml) forgalmazott termék pedig világító adalék, amit egyrészt szintén lehet önmagában is használni, de emellett hozzá lehet keverni akrilfestékhez is. Mindkét esetben fontos, hogy az adalékot nagyon alaposan felkeverd használat előtt, és a megfelelő arányban keverd az akrillal, hogy aztán kellően hosszú ideig világítson. Remélem, segítettem. :)

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása