Színes Ötletek

a kézügyes blog

Ötletes madáretetők saját kezűleg

Madarat etetni szórakoztató, csipegetés közben megfigyelni őket szintén, és most nem a köztereken történő galambetetésre gondolok. Vidám pillanatokat élhetünk át a kertünkbe/ablakunkba függesztett, saját kezűleg készített etetők kis vendégeivel, ehhez gyűjtöttem praktikus, használható ötleteket. Csipcsirip.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legegyszerűbb csupán magát a csemegét kifüggeszteni. Emlékszem, gyerekkoromban a nagyiéknál tucatszám lógtak a szalonnabőrök a barackfákon, de ennél azért lehetünk kreatívabbak is. A magkeveréket zselatinnal keverve kész tortacsodákkal lephetjük meg szárnyas barátainkat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás

Egy kevésbé praktikus, ám annál látványosabb öltet alapján megunt csészéinket is felhasználhatjuk a nemes cél érdekében. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás

A következő etető is remek példa az újrahasznosítás előnyeire. Két deszkadarab, egy kis drót, továbbá egy műanyag és egy üvegpalack szükséges hozzá. Az tetszik benne, hogy bárhová felszerelhető, így túljárhatunk a macska eszén is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás

A bambusztálakból (vagy bármilyen tál megteszi) készült megoldás előnye, hogy fedett, bár nem tudom, hogy az erősebb szelet mennyire tűri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás

Egy újabb zselatinos magkeverék, de ezúttal kalapja is van, ami egyrészt jópofa, másrészt megvédi az eleséget az időjárás ártalmaitól. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás

Néhány fontos dolgoknak azért nem árt utánanézni, például milyen madárnak, mikor és mit adjuk, de egy csepp fantáziával bárki készíthet madáretetőt, fúrni, faragni sem kell hozzá.

Tudnivalók a madáretetésről: itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr303523833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2012.01.09. 16:50:34

tavaly csinaltam egy videot a madaretetom 1 napjarol (10 percbe suritve, mozgaserzekelovel felveve)
www.youtube.com/watch?v=T3LDIrEMVMA

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2012.01.09. 16:52:29

egyebkent a szelatin helyett talan a faggyu jobb lenne a ragasztashoz :)

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása