Színes Ötletek

a kézügyes blog

Ceruzatartó és üzenőfal dekorgumiból

  Egy-egy saját kezűleg elkészített kiegészítő is lökést adhat az új tanévhez, néhány praktikus és ötletes kellékkel pedig feldobhatjuk az íróasztalt és környékét, fokozva a tanulási kedvet.

 

 Anyagok

  • Színes dekorgumi lapok vastag és normál
  • Pritt Universal általános ragasztó
  • Olló
  • Kartonhengerek vagy műanyag dobozok
  • Mozgó pupillájú szemek
  • Dekorgumi hengerek
  • Apróságok a díszítéshez (drótok, madártollak, gyöngyök,

 

Elkészítés - Üzenőfal

Az üzenőfalhoz vastagabb dekorgumi lapokra van szükség, ha csak normál vastagságút kapunk, úgy ragaszthatjuk hungarocell alapra is. Érdemes legalább A/3-as méretű lapot venni, hogy minél több dolgot rátűzhessünk. Két réteget ragasszunk egymásra, vagy a hungarocell alapra. A hungarocellt előtte le is festhetjük akrilfestékkel a dekorgumival azonos színűre. Amíg szárad, tervezzük meg a díszítést, majd vágjuk ki a színes dekorgumi lapokból a mintákat (pl. a krokodilt és a pálmafát). Rendezzük el a táblán, majd ragasszuk fel ezeket is. Az üzenetek rögzítéséhez színes gombostűket használjuk, ezek fejére ragaszthatunk pl. dekorgumiból kivágott virágokat. Az üzenőfalra kerülhet az órarend, a különórák időpontjai, a kötelező olvasmányok listája stb. 

Ceruzatartók

A ceruzatartók alapja lehet papírhenger, műanyag henger vagy konzervdoboz is. Ha papírhengert választunk, akkor az alját külön ki kell vágni! A dekorgumiból vágjunk le akkora részeket, hogy a hengereket beborítsa. Ragasszuk körbe, és várjuk meg, míg megszárad. Sokféleképpen, szinte bármilyen anyaggal díszíthetjük. Kerülhet rá fénykép (ehhez egy kisebb csipeszt ragasszunk fel a ceruzatartók oldalára), szalag, kedvenc mesefigura vagy dekorgumiból kivágott minta is.

Ceruzadíszek

Ehhez dekorgumiból készült kis kupakokra (vagy hengerekre) lesz szükség (de akár régi tollak kupakjai is felhasználhatók, ha megfelelő a méretük). Ezeket tetszés szerint díszíthetjük állatfigurákkal, vicces fejekkel, madártollakkal vagy zseníliadróttal. A dekorgumi hengerekre ragasszuk fel az előre összeállított díszeket, várjuk meg, amíg megszárad, és kész.

 

A rovat támogatója a Pritt.hu, ahol további információkkal állunk rendelkezésére! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr833188468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.30. 14:01:27

A papírhenger nekem egy kicsit gyengusznak tűnik...

kreablogger 2011.08.30. 14:09:50

@TrueY: attól is függ, mit pakolunk bele, ha csak néhány grafitceruzát, akkor abszolút megfelel. Ha több mindent, akkor valóban érdemes egy konzervdobozt, vagy műanyag hengert befogni a cél érdekében!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.31. 12:53:07

@kreablogger: Akkor is csak kartonbóll :) A4-t nem csavarnék be csőnek... :)

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása