Színes Ötletek

a kézügyes blog

Tavaszi képsorozat szalvétatechnikával

Tegnap egyik olvasóm elküldte nekem legújabb alkotásának képeit néhány kedves sor kíséretében. Annyira felvidított, hogy úgy döntöttem megosztom veletek is. 

Íme, Tigerlily tavaszi képsorozata:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tigerlily első idei napfürdőzése során rövid életű barátságot kötött egy karjára szálló kis katicabogárral. Ennek emlékére (egy kiadós szalvétagyűjtemény-feltúrás után) születtek a képek. Szerényen azt is írta még, igazából semmi extrát nem csinált, csak felragasztotta a négy szalvétát egyforma keretekbe. Mégis, olyan derűs hangulatú, főképp, hogy szép emlékeket is felidézett bennem. Anno, a "kreatívboltos" korszakomban emlékszem mekkora népszerűségnek örvendett ez a katicás szalvéta. Hetente rendeltük, egy nap alatt mindig elfogyott. Még karácsonykor is ezt keresték. Nem is csoda, mert elég ritka az ilyen szalvéta, amin  nem ugyanaz a motívum ismétlődik minden oldalán, hanem egy történet kerekedik ki belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát Tigerlily ezt a négy szalvétarészletet ragasztotta bele az egyformán zöld színűre festett képkeretekbe. Elárulta, hogy vasalással ragasztotta fel, ez a módszer azért nagyon praktikus, mert így nem nyúlik meg a szalvéta. A ragasztóval be kell kenni az alapot, majd miután megszáradt, a helyére illeszteni a szalvétát és vasalóval alacsony hőfokon (gőz nélkül) sütőpapíron keresztül felvasalni. Garantáltan gyűrődésmentes lesz, utána pedig lehet lakkozni (aki szeretné).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki még bonyolítaná, annak néhány saját tipp:

A katicákat színtelen 3D-lakkal emelném ki, esetleg a virág szirmai közül néhányat átfestenék fehér akrillal, így már-már életre kelne az egész... És persze egész évben itt díszelegne valahol a lakásban.

Köszönöm Tigerlily!

Ha nektek is van olyan alkotásotok, amelyet szívesen megosztanátok, okulás- és dicsekvésképp, ne habozzatok, küldjétek ide!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr692818600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsimanó 2011.04.14. 18:10:51

Beindult a fantáziám a 3D-lakktól :) Elképzelem azt a csodálatos, epres szalvétát, amit annak idején egy Teréz körúti hobbiboltban láttam. Készítettem az előbb zuhanyozás közben egy tálcát ezzel a szalvétával, a 3D-lakkot használva szépen ki lehetne domborítani az egyes szemeket, és egymásra pakolászni. Lenne így egy tálcányi szép, egészséges eper :) Igaz, a tálca ettől kezdve elveszíteni a funkcióját, de a tálcányi friss eperszemek egész évben díszeleghetnének a konyhában, étkezőben. Némi időt igénybe venne elkészíteni (a lakk száradását meg kéne várni, hogy egy újabb sor epret pakoljunk a tálcára), de a látvány... :)))

kreablogger 2011.04.14. 18:30:17

@kicsimanó: Hmmmmm! Pont ma vettem meg az idei első kosárka epremet, és erre ilyet írsz! :))))) Belelátsz a fejembe? Hetek óta gondolkozom rajta, hogy van egy rakás 3D-lakkom, mihez kezdjek vele... :):):)

kicsimanó 2011.04.14. 19:08:07

@kreablogger: még 1-2 gyümölccsel kiegészíted, és csodákat csinálhatsz! Epedve várjuk a fejleményeket :))))

kreablogger 2011.04.14. 19:13:19

nem inkább eperkedve??? :))))))

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása