Színes Ötletek

a kézügyes blog

Indul a Gyöngyszövő Szabadegyetem!

 Örömhírem van mára! A Színes Ötletek blog első vendégszerzője, Mikulka Feri hamarosan elindítja Gyöngyszövő Szabadegyetemét! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferit már korábban is bemutattam nektek a kézműves vásár alkalmával, de pár szóban még méltatnám, abból baj nem lehet. Ő a fesztiválrajongó fotográfus, reménybeli Volkswagen mikrobusz tulajdonos, ékszer-tervező kisiparos, számos kreatív könyv (és egy leendő mesekönyv) szerzője és általános jókedvfelelős egy személyben.

A jövő héttől pedig már blogszerző is, hiszen elindul a Mikulka Gyöngyszövő Szabadegyetem. A többrészes sorozatban megismerhetitek a gyöngyszövés alapjait, készíthettek gyöngyszövő keretet minimális anyagráfordítással, megtudhattok mindent a szükséges anyagokról és eszközökről. A jó szórakozásra Feri szabatos, humoros, könnyed stílusa lesz a garancia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legutóbbi könyvét a Cser Kiadó román nyelven is megjelentette

 

Idén pedig új kötet is várható, szintén gyöngyszövéses témában, de erről többet még nem árult el. 

Másik szakterülete kreatív témában csomózott karkötők tervezése és készítése (szintén több könyvvel büszkélkedhet ebben a témában is), én ennek kapcsán ismertem meg egyébként még jó 10 évvel ezelőtt. Akkoriban egy kreatív és rövidáru üzletben dolgoztam, ő pedig lelkesen válogatta az osztott hímzőket a gobelinező nagyik társaságában. Aztán felvilágosított, hogy ő nem hímzéshez viszi (holott évszázadokkal korábban a gobelinkészítés kizárólag az urak kiváltsága volt), hanem csomózott karkötőket tervez és készít. Egy évvel később meg is jelent első könyve, amit aztán követett a többi is. Az élet úgy hozta, hogy útjaink azóta is keresztezik egymást időnként, így most is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Feri Kézműves műhelye 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr412735859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kószalidérc 2011.03.13. 20:51:44

ő az, aki a Váci utcában szokott karkötőket árulni?

kószalidérc 2011.03.17. 00:19:19

@Mikulka Feri: sejtettem :) Várom a bejegyzés folytatását!

~Melcsy 2011.04.18. 20:09:35

Csomózott karkötőkről szóló kötet tervbe van véve a jövőre nézve? Nagyon tetszenek a minták bár a mintatervezéssel akadnak gondjaim. Olyan mintákra gondolok amik nem ismétlődnek, ilyeneket nehezebb tervezni

Világosító 2011.06.19. 15:08:23

@Mikulka Feri:

Feltört a Mi Kulka Ferink... :-) Üdv a színesházból...

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása